Nagellak is dé budgetoplossing om je outfit extra modieus te maken. Geen zin in een salonbeurt om de 3 weken? Koop jezelf één van onderstaande lakjes; de prijs-kwaliteit is top!

Budgetvriendelijke nagellak die blijft

Nagellak is van nature chemisch spul, al hebben de meeste merken schadelijke stoffen als formaldehyde(harsen), tolueen, DBP (dibutyl phtalate) en kamfer intussen uit hun formules gehaald. Er wordt ook volop geëxperimenteerd met meer natuurlijke alternatieven (lees: op waterbasis bijvoorbeeld) waarvan je hier een lijstje vindt maar die zijn doorgaans wat prijziger. Wil je niet té diep in je buidel tasten dan zijn deze onze winnaars:

Mavala Mini Color

Kijk door de ouderwetse verpakking heen, want dit mini-lakje is krasvast en blijft met twee laagjes tot wel vijf dagen mooi! Vrij van tolueen, formaldehyde, ftalaten, kamfer en parabenen.

€ 4,68 voor 5 ml bij de apotheker.

Rimmel SuperGel

De gelachtige finish zorgt voor een professioneel resultaat en blijft tot wel één week. De brede, platte borstel bedekt je hele nagel in één streek, top!

€ 7,99 bij Kruidvat.

Hema Long Lasting

De favoriet van moderedactrice Kristin want hij blijft lang en dekt mooi in twee lagen.

€ 2,75 bij Hema.

Maybelline Color Show

Een prima lakje dat zo’n 3 dagen chip-loos blijft maar wel wat tijd nodig heeft om volledig uit te harden. De formule weert de ‘Big 3’: ftalaten (dbp), tolueen en formaldehyde.

€ 3,99 bij drogisterijen en supermarkten.

Essence Pretty Fast

Een lak die in 40 seconden droogt en amper iets kost. Hebben!

€ 1,39 euro bij Kruidvat.

L’Oréal Paris Color Riche

Door de brede borstel kan je jouw nagel in één beweging verven. Al na één laag dekt-ie mooi en vanaf dag drie begint-ie af te schilferen.

€ 7,90 via bol.com.

Maybelline SuperStay 7 Days

Dit lakje belooft zeven dagen te houden plùs je nagels te versterken met calcium, ijzer en silica. Twee laagjes zijn nodig en vanaf dag vier beginnen er stukjes in te komen. Een week haalt hij dus niet maar hij blijft langer dan gemiddeld.

€ 9,99 euro bij Di.

Bourjois 1 Seconde

De lange steeldop ligt goed in de hand met het brede borsteltje is het extra handig werken. De gelformule met siliconen heeft een perfecte dekking met hoogglans finish in één laag. Op dag drie begint-ie wat af te schilferen.

€ 8,99 bij Di.

Only You

Het huismerk van Ici Paris XL heeft een nagellak die voorzien is van een breed penseel waarmee je een perfecte dekking creëert in twee lagen. De lak is glanzend, snel droog en houdt zo’n twee dagen. Vrij van tolueen, formaldehyde, ftalaten en kamfer.

€ 4,95 bij Ici Paris XL.

& Other Stories

& Other Stories heeft niet alleen een plek in ons hart weten te veroveren met hun trendy en draagbare mode, ook in onze badkamer vind je heel wat producten van deze Scandinavische keten terug. Hun nagellakjes hebben steevast de mooiste snoepkleuren, zijn voorzien van een handig breed penseel en blijven lang mooi.

€ 7 bij & Other Stories.

Meer budgetbeauty

Openingsbeeld: IMaxTree.