Home Beauty Getest: sapjeskuren van JUSJUS en DETOX-DELIGHT

Getest: sapjeskuren van JUSJUS en DETOX-DELIGHT

Getest: sapjeskuren van JUSJUS en DETOX-DELIGHT

Opgeblazen, futloos, prikkelbaar, het zijn kwaaltjes waar we na een lange winter allemaal wel last van hebben. De lente is dan ook het ideale moment om je lichaam en geest te "resetten", en nee dames, het opruimen van je garderobe is heus niet voldoende. Detox is the way to go!

Er bestaan verschillende manieren van detoxen; van darmspoelingen tot het drinken van water met cayennepeper, maar wij besloten het op een meer verantwoorde (en lekkere!) manier aan te pakken; met heel veel groenten en fruit, dankzij dé nieuwe trend in het genre: sapkuren die je online bestelt en die aan huis geleverd worden. Twee pioniers op dat vlak zijn het van oorsprong Duitse Detox-Delight, en het Belgische JusJus.

Detox Delight

Wat is Detox-Delight?

Detox-Delight werd ontwikkeld door de Duitse Astrid Purzer. Toen Astrid vijf jaar geleden in India een drie weken durende Panchakarma-kuur ging volgen, een traditionele Ayurvedische wijze van ontgiften, was ze zo onder de indruk van de positieve effecten die die op haar lichaam en geest had, dat ze na haar terugkeer een radicaal besluit nam: ze gaf haar goedbetaalde baan op, veranderde haar voedings- en leefgewoonten en verdiepte zich in de ayurvedische geneeskunde. Daarop bedacht ze een manier om detoxen in te passen in onze stressvolle, hectische levensstijl: Ze ontwikkelde Detox-Delight, dat mensen een uitgekiend menu aan uitgebalanceerde sappen en soepen aan huis levert, waardoor ze een aantal dagen naar keuze professioneel kunnen detoxen.

In het Detox Delight assortiment zijn drie varianten: de Juice Delight, de Super Green Delight en de Juice en Soup Delight, een combinatie tussen sap en soep. Bij de Juice Delight en de Super Green Delight mag je dagelijks vijf sappen van 500 ml tot je nemen, plus één notenmelk van 250 ml voor de nodige proteïnen. Bij de Juice en Soup Delight krijg je vier sappen en elke dag een andere groentensoep van 450 ml geleverd. Alle kuren van Detox Delight bestel je gemakkelijk online. Omdat Detox Delight staat voorvers krijg je als je een kuur van vijf dagen bestelt twee keer een levering om het extra vers te houden.

Detox JUSJUS

Wat is JusJus?

JusJus werd opgericht door Diane – 'Didi' – Delgado, een ex-New Yorkse die versteld stond dat de gezonde juice en raw food cultuur nog niet naar België was overgewaaid. Met JusJus probeert ze daar verandering in te brengen. Haar assortiment cold pressed juices, amandelmelkdrankjes en elixirshots zitten boordevol vitaminen en zijn zo leuk verpakt dat ze in een mum van tijd je ijskast opleuken.

Het JusJusteam kiest resoluut voor verse, organische seizoensgroenten en -fruit, en gebruikt een hydraulische persmachine om het beste uit de vruchten te kunnen persen. Dit is niet zoals sap uit de supermarkt, dat vaak gepasteuriseerd wordt en veel suikers bevat. Ieder JusJussapje bevat 1,5 kilo verse groenten en fruit en zit dus boordevol vitaminen.

Didi Delgado is zelf de beste reclame voor haar product. Redactrice Katrin: "Bij het oppikken van mijn sapjes had ik me verwacht aan de clichématige streng uitziende bonenstaak in een duur mantelpak- sorry Gwyneth Paltrow, maar vrolijk zie je er niet uit- maar kreeg ik een stralende Didi voor mijn neus. Gehuld in keukenschort en voorzien van de meest glanzende huid en haardos heet ze me enthousiast welkom en geeft ze me alle informatie die ik nodig heb om mijn kuur te beginnen. Voor de zekerheid stopt ze haar uitleg nog eens op mooi vormgegeven kaartjes bij mijn sapjes."

ZO BRACHT REDACTRICE NATHALIE HET ERVAN AF MET HAAR DETOX-DELIGHT KUUR

Maandag: "M'n Detox-Delight-sapjes zijn er! In een piepschuimen doos boordevol koelelementen zitten allemaal vrolijk gekleurde flesjes uit het Juice Delight-gamma, voldoende voor 3 dagen kuren. Er zit ook een handig menuutje en wat uitleg bij. De flesjes zien er opvallend mooi uit. Na een eerste (lekker!) sapje voel ik me meer dan verzadigd, dus ik zie de kuur helemaal zitten. Beetje hoofdpijn na de middag (blijkbaar een traditionele bijwerking) en véél goesting om op iets te knabbelen, maar, verrassend genoeg: geen honger."

Dinsdag: "Mijn geliefde wederhelft is niet solidair. Lukt het me om opnieuw een dag alleen maar op sapjes te leven (zelfs zonder hoofdpijn deze keer), laat hij 's avonds een schotel zeevruchten leveren van één van mijn lievelingsrestaurants. Tegen zo'n verleidelijk zicht kan ik niet op, ik bezwijk en snoep mee van twee oesters, een kreeftenpoot en vijf kreukels…"

Woensdag: "Laatste dag van m'n eerste sapkuur. Op m'n zeevruchten-zonde na, heb ik het best goed volgehouden vind ik. Honger heb ik niet gehad (goésting daarentegen…). En ik voel me ook best gezond. Al vermoed ik dat je het langer moet volhouden dan dit om écht een opvallend effect te ervaren. Maar dat is voor een volgende keer."

ZO BRACHT REDACTRICE KATRIN HET ERVAN AF MET HAAR JUSJUS KUUR

"Wie een sapjeskuur volgt bij JusJus kan dat volledig op haar eigen ritme doen. Je kiest voor een kuur van één, drie of vijf dagen en je duidt één van de drie niveaus aan. Ben je een beginnend "juicer", dan begin je best bij level 1, wie al vaker ontgiftingskuren deed, kan level 3, boordevol green juices, best wel aan. Ikzelf koos voor een driedaagse kuur op level twee. Drie dagen lang verorberde ik elke dag (meestal met smaak) zes sapjes."

"Jusjus deed me al deugd nog voor er één sapje in mijn slokdarm was gegleden. Het vooruitzicht om drie dagen niet te hoeven nadenken over mijn menu werkte rustgevend, het dagelijks meesleuren van 2,5 liter sap en 1,5 liter water (dat is vier kilo!) deed dan weer wonderen voor mijn onbestaande armspieren. Het is immers belangrijk dat je tijdens je sapjeskuur voldoende water drinkt om de ontgifting te versnellen, en ik wou uiteraard het maximum resultaat."

"Ik heb dus geen enkele keer gepanikeerd bij het idee dat ik zou ontbijten met een mix van broccoli, venkel, spinazie en citroen, niet gerouwd om het feit dat de munt in mijn "Mojito" de komende dagen enkel vergezeld zou worden door ananas, peer en gember en niet gegruweld omdat ik voor het slapengaan een melkdrankje  (ik lust geen melk) moest binnen gieten. Ik zou een Flink Meisje zijn, en het was tenslotte maar voor drie dagen."

Pro's:

"Natuurlijk maakte ik me wel een beetje zorgen. Ik ben namelijk hoogst onaangenaam wanneer ik honger heb, de ingrediënten van de sapjes schrikten me eerlijk gezegd een beetje af en mijn darmen zijn niet bijzonder goed bevriend met rauwe groenten. Verrassend genoeg heb ik nooit een hongergevoel gehad; de sapjes van 0,5 liter waren voldoende om mijn maag te vullen en omdat de sapjes vezelarm zijn, waren ze ook milder voor mijn darmen. Didi had me gewaarschuwd dat ik lichte hoofdpijn zou kunnen krijgen als ontwenningsverschijnsel, maar dat viel heel goed mee. Door de unieke samenstelling van de sapjes vond ik ze bovendien bijna allemaal erg lekker, zelfs de gevreesde groene "Hulk" ging vlot naar binnen."

Contra's:
"Hoewel ik geen honger had, misten mijn tanden het malen wel. Een selderstick, een paar rauwe worteltjes, het had allemaal welkom geweest, maar is jammer genoeg uit den boze. Enkel wanneer je het écht niet kan laten mag je valsspelen met een kleine portie groene groenten, iets waar ik wel beroep op heb moeten doen omdat het melkdrankje me (zoals verwacht) was tegengevallen. Nochtans zou deze amandelmelk met vanille hét verwenmomentje van de kuur moeten zijn, maar ik heb er eerder mijn vriend dan mezelf blij mee gemaakt. Maar hé, 5 geslaagde sapjes op 6, da's lang niet slecht!"

Het resultaat:

"Ontzettend veel energie! Ik had minder problemen met opstaan, ik huppelde vrolijk door de dag en ik zat veel beter in mijn vel. De teint en de lokken van Didi heb ik met deze drie-dagen-kuur nog niet bereikt, maar ik snap wel waar haar optimisme vandaan komt. Ik breng Didi en haar juicer zéker nog eens een bezoekje."

NOG EVEN DIT

– Wie aan een kuur begint, past best al enkele dagen op voorhand haar eetgewoontes aan en schrapt cafeïne en suikers om ontwenningsverschijnselen te beperken.

– Omdat de sapjes van JusJus en Detox-Delight niet gepasteuriseerd worden om de enzymen te bewaren en ze uiteraard ver weg sturen van alle soorten bewaarmiddelen blijven ze maar drie dagen goed in de koelkast.

– Je zal na een detoxkuur wel een kilo of twee kwijtspelen, maar gewichtsverlies is niet het hoofddoel, wél het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam.

– Hoewel de sapjes perfect zijn om je gezonde levensstijl dagelijks aan te vullen vormen de sapjes op zich geen evenwichtig dieet. Langer dan vijf dagen "juicen" is niet aan te raden.

Meer info: www.jusjus.be en www.detox-delight.nl

PROBEER HET ZELF! SPECIAAL AANBOD VOOR LEZERS VAN FEELING

Detox-Delight biedt 20% korting op hun Juice Delight-kuur: 

3-daagse Juice Delight kuur voor € 160 ipv € 200

5-daagse Juice Delight kuur voor € 240 ipv € 300

Te bestellen via orders@detox-delight.nl

Met vermelding van code BeFEELING20

Voorwaarden: bestellen vóór 1 mei 2014, start van de kuur vóór 1 juni 2014