Getest door Beauty-experts Sofie Albrecht: drie extreme beautyverzorgingen. Het zal je wel wat kosten: durf, tijd of geld. Maar voor de extreme beautylovers onder ons zijn deze behandelingen een must!

 

1. Verleg je grens met slakkenslijm

Kaviaar, bijengif, vloeibaar goud, ezelinnenmelk… geen ingrediënt te gek, of ik heb het al gesmeerd. Maar zelfs ik moest even slikken toen ik tijdens mijn vakantie in Thailand verzorgingscrèmes met slakkenslijm zag staan. Dé grote hype in Azië. “Dat durf je niet op je gezicht te smeren”, lachte mijn man. Dus kocht ik meteen twee serums. Slakkenslijm zou hydraterend werken en rimpels, puistjes en littekentjes verbeteren. De textuur lijkt wat kleverig (of zit het in mijn hoofd?), maar het is geurloos en wordt snel opgenomen. Het hydrateert goed: lijntjes vervagen en mijn huid ziet er fris uit. Een exotisch alternatief voor hyaluronzuur!

2. Ga vreemd (voor een mooiere huid)

Zouden Aziatische vrouwen hun egale, perfecte huid echt te danken hebben aan hun uitgebreide verzorgingsroutines? Aangemoedigd door jubelende K-beauty-bloggers bekeerde ik me tot het tienstappenverzorgingsritueeldouble cleansing met reinigingsolie en gelreiniger, softening toner om weer vocht toe te voegen en een essence (hybride tussen toner en serum) om de huid te verzachten, zodat die de verzorging beter opneemt. De verzorging bestaat uit een sheet mask (een vliesmasker doordrenkt met een weekvoorraad serum) om tekorten in sneltempo aan te vullen, een spot treatment om puistjes, vlekjes of rimpels gericht aan te pakken, een luchtige verzorgingscrème en een zonnebescherming, meestal met antipollutiecomplex. Tijdens de dag fris je je op met een mist: verrijkt water dat licht genoeg is om over je make-up te verstuiven en dat hydrateert on the go. ’s Avonds volg je hetzelfde ritueel, maar wissel je je verzorgingscrème en zonnebescherming in voor een serum en een sleeping pack (een kruising tussen een gelmasker en een klassieke nachtcrème).

Het parcours naar de perfecte huid bleek hobbeliger dan ik dacht. Het belangrijkste struikelblok? Tijd! Twintig minuten extra in de ochtendrace is veel gevraagd. Het vliesmasker bleek nochtans een efficiënte manier om met één blik mijn kinderen uit bed te jagen. Of een vroege postbode de stuipen op het lijf te jagen. Hoewel ik een geroutineerd smeerster ben, bleek mijn huid niet van zo veel aandacht te houden. Het geheim zit hem in het zo goed mogelijk afstemmen van ingrediënten en texturen. Lichte texturen van een gespecialiseerd (Aziatisch) merk zijn een betere optie dan extra laagjes toe te voegen aan je gebruikelijke dagcrème. Mijn gemengde huid en gebrek aan geduld gaven er na tien dagen de brui aan. Een droge huid zal waarschijnlijk wel blij worden van al dat gepamper.

3. Investeer in permanente ontharing

Een slimme meid is op alles voorbereid, ook op een onverwacht doktersbezoek of zwembeurt. Permanente ontharing is niet goedkoop en vraagt tijd. De huid mag niet gebruind zijn en enkel haartjes in de actieve fase kunnen behandeld worden, waardoor je meerdere sessies (gemiddeld 5 à 10) nodig hebt voor je definitief haarvrij bent. Doe je huiswerk: check de referenties en opleiding van de dermatoloog of specialist, je wilt immers geen risico lopen op brandwonden en littekens. Vraag hoe nieuw het apparaat is: recente toestellen zijn doorgaans efficiënter, maar voor kleinere instituten is het financieel niet haalbaar om steeds het laatste nieuwe in huis te hebben. Kies niet per definitie voor het goedkoopste aanbod, maar kijk zeker ook naar iemands ervaring en materiaal.

Lees ook: