Buckle up girls, want deze zomer is de paardenstaart weer aan zet. Lekker makkelijk om maken, en nog handig om dragen ook (bye, bye losse haarlokken die zorgen voor een extra hittegolfje in de nek en hardnekkig aan allerlei bezwete lijven – niet in het minst aan dat van jezelf – blijven kleven).

Niet de speelse, meisjesachtige hogere variant is dit seizoen echter ‘in’, maar wel de supervrouwelijk en elegante versie laag in de hals samengebonden. De ponytail die het meest gespot werd op de straten tijdens de afgelopen modeweken, was de vrij klassieke versie: zonder al te veel poespas, netjes – niet te strak, niet te losjes, met een elastiekje of leuke klem samengebonden laag in de nek, vanuit een – al even klassieke – middenmeet.

Ook de haarlengte van de paardenstaart springt in het oog: niet de lange variant, maar wel haar op schouderlengte, samengebonden in een vrij summier staartje, blijkt trending.

Ideaal voor … tja, zowat elke gelegenheid eigenlijk: een casual dag op het werk, een fancy after-work feestje of zelfs die zomerse cocktail-beach-party op vrijdagavond. De ‘lage paardenstaart’ is absoluut the way to go.

Net dat ietsje méér?

Voor wie zijn low ponytail toch net dat ietsje meer finesse of eigenheid wil geven, zijn er natuurlijk altijd nog een paar extra opties. Kijk maar even mee!

1. Het sjaaltje

Veel gezien op de modeweken in Stockholm, Kopenhagen en New York: het zijden sjaaltje. Bind je lage paardenstaart gewoon samen met een mooi en elegant sjaaltje. Is je haar te zwaar om samen te houden met een stukje zijde, dan is je accessoire trouwens verhullend genoeg om aan de basis alsnog met een elastiekje aan de slag te gaan.

2. De low bun

Is je haar toch net dat ietsje langer, of heb je gewoon toch graag net iets meer ‘volume’ in je hals, ga niet voor de plain paardenstaart-versie, maar kies voor een very low bun. Ziet er casual uit, maar toch ook weer meteen gesofisticeerd chic.

3. Gepareld

Ook een streepje haaraccessoires kan geen kwaad. Normaliter kan de lage paardenstaart net erg plain and simple aangebracht wordenzonder al te veel poespas, wat de look erg strak en zakelijk chic kan doen overkomen.

Staat er echter een fancy feestje of een fashionable event op de planning, dan mag het ook wel eens ietsje méér zijn: wat dacht je van een een paar opzichtige statement spelden in je haar? Of een reeksje parels natuurlijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. De scrunchie

En jawel hoor, ook de 80’s-like scrunchie is nog niet helemaal buiten beeld. In combinatie met de juiste look (lees: meestal casual, urban chic) én met de juiste accessoires en styling, is de low ponytail met scrunchy een ding.

Wat dacht je van een ruig paar biker boots, een oversized geruite blazer, een massieve cat-eye zonnebril en een kokerrok, bijvoorbeeld?

Zelf een leuke lage paardenstaart-look creëren? Kijk dan zeker hieronder voor wat extra inspiratie.

SHOP HIER DE LEUKSTE ACCESSOIRES VOOR JE LOW PONYTAIL-LOOK:

Fluwelen strik in zwart

Jennifer Behr, statement bow-barette in velours, €175. Koop hem hier.

Haar clip-on met parels

Asos Design, haarclip met parels. Koop hem hier.

Trio van statement haarspelden

Stradivarius, hair clips met logo, parel en pink, €11,49. Koop ze hier.

Zijden haar-sjaaltje in panter

Gucci, zijden sjaaltje in roze, geel en zwart, €350. Koop het hier.

Haarspeld in goud met parel

Jennifer Behr, Gretel Barrette met parels, €73. Koop hem hier.

Lees ook: