Eén subliem geurtje dat inmiddels uitgroeide tot vaste waarde op de reguliere parfum-markt, is Chloé’s populaire en gelijknamige eau de parfum. Duizenden vrouwen zijn dan ook absoluut verknocht aan het vintage-geïnspireerde luchtje. Sinds kort kwam er echter een nieuw geurtje op de markt, waarvan kenners en fans beweren dat het de doodsteek zal vormen voor het iconische Chloé-parfum: het ruikt immers exact hetzelfde en kost je maar een fractie van de originele versie.

Welk parfum dat dan wel mag zijn? Wel: de Powdery Magnolia-variant van mainstream modeketen Zara. Volgens gebruikers van het flesje – én fans van de originele geur – is het low budget-parfum van Zara de perfecte kopie van de duurdere Chloé-scent: zowel de frisse toetsen als de bloemige ondertoon en de fruitige noten komen er op precies dezelfde manier in naar voren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Low budget, zelfde geur

Ook smell-a-likes.com, een website die zich specifiek bezighoudt met het vergelijken van verschillende soorten parfums – lijkt het daarmee eens, alleen zou het goedkopere geurtje wel minder lang op je huid blijven hangen: ‘Het ruikt precies hetzelfde, alleen houdt de geur niet even lang‘, zo klinkt het daar. ‘Kies je voor Zara, houd dan best een flesje in je tas waarmee je je geurtje gedurende de dag een aantal keer kan aanvullen. Topaankoop wel, aangezien het je slechts een fractie van de prijs van het Chloé-parfum kost.’

View this post on Instagram

• Un parfum nommé Chloé… Jeux d’ombre et de lumière pour ce parfum que j’aime tant et qui m’accompagne depuis des d’années ✨ . Les odeurs ont une place très importante dans ma vie, je suis très sensible aux effluves des choses qui nous entourent et je trouve que le parfum a vraiment ce pouvoir incroyable de nous plonger immédiatement dans un souvenir, une ambiance, une émotion… il définit notre sensibilité, c’est véritablement une seconde peau . J’ai essayé, à travers cette photo de représenter ce qu’il m’évoque, en l’occurrence :de la légèreté, une part de mystère, et des notes fleuries et poudrées. . Et vous quel est votre parfum préféré ? . . . . . #chloe#chloeparfum#parfum#lifestyle#fragrance#parfumerie#perfume#chloeperfume#flowers#flowerstagram#fragance#homesweethome#lightandshadow#plig19#pligcupid#rsa_ladies#provencealpescotedazur#cotedazurfrance#chloeperfume#perfume

A post shared by 🐚 Aurélie Petit (@lesnotesdorees) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat laatste lijkt te kloppen ook: terwijl je een flesje ‘Powdery Magnolia’ (100 ml) bij Zara al voor €15,95 aan de haak slaat, betaal je voor eentje van het befaamde ”Eau de parfum’ (50 ml) van Chloé al snel €90. En dat terwijl die laatste dus maar half zo groot is als de variant van Zara. Voor het flesje zelf hoef je het trouwens ook niet te doen, want beide parfums staan best mooi op je salontafel of boudoir.

Vintage powders

Ook meer gespecialiseerde beauty websites stelden de opmerkelijke gelijkenis tussen beide parfums trouwens al vast: beide geuren gaan immers uit van pioen, rozen en cederhout als basis, en hebben eenzelfde poederige en droge slotnoot. Het is dat laatste dat zorgt voor een expliciete vintage vibe.

Geïnteresseerd in een betaalbare versie van de iconische Chloé-geur? Rep je dan nu naar de dichtstbijzijnde Zara-winkel of shop hem hier online natuurlijk!

Meer lezen over parfums en beauty:

 

SOURCE: You Magazine