Wie regelmatig eens door een fashion influenced Instagram-feed scrolt of zich al eens in de krochten van het nieuwste social media-fenomeen TikTok begeeft, weet het vast al langer: je haar in een zijmeet draperen, is compleet passé. Een edgy middenmeet is waar de nieuwste generatie influencers en modemeiden bij zweert.

Ook celebs met een beetje stijlgevoel en nieuwe cool surfen mee op de trend. Aan welke middenmeet-looks je je dit seizoen zelf zo snel mogelijk wil wagen? Een paar van onze persoonlijke favorieten op een rij.

Gen-Z-stijl: zo draag je dit seizoen een middenmeet

De warrige Paradis-look van Suki Waterhouse

De warrige coupe van Suki Waterhouse met lang uitgevallen bangs en subtiele middenmeet doet ons heel erg denken aan de lokken van Vanessa Paradis in de volle jaren 90.

De extreme wave van Queen B

Ook Beyoncé kiest er tegenwoordig al eens voor haar voluptueuze krullen in een middenmeet te dragen.

De etnische vlechtjes van Kerry Washington

Kerry Washington draagt haar etnische vlechtjes symmetrisch aan twee zijden van haar hoofd. De scheidingslijn bewaart ze mooi door een brede vlecht recht over het hoofd naar achteren te laten lopen.

De nineties wafelijzer-krullen van Lily-Rose Depp

Ook de nineties Lolita-look van Lily-Rose Depp kan bekoren. Haar coupe laat zich eigenlijk uiteen vallen in twee delen: vooraan laat ze een paar strengen losjes vanuit een middenmeet langs het aangezicht vallen. Achteraan worden haar krullen samengehouden met een opvallende klem.

De strakke blonde coupe van Caro Daur

Misschien wel dé middenmeet trendcoupe van het moment zien we bij Caro Daur: maar wat graag dragen modemeiden en fashion incrowders hun geblondeerde haren in een strak naar achter getrokken staartje of knotje. Met heel weinig speling worden de haren afgeplat langs beide flanken van het gelaat gedrapeerd. Een lichte uitgroei is een fijne extra, eerder dan een storend element.

De nineties balayage van Dua Lipa

Dat laatste geldt ook voor de nineties balayage-look van Dua Lipa: een hard kleurverschil en een duidelijke uitgroei (bij een al even duidelijk artificieel geblondeerde coupe) maken een basisonderdeel van de look uit. Langs weerszijden van je gezicht gaan voor twee lokken met een extreem kleurverschil, mag ook weer helemaal. Let wel: niet voor doetjes deze coupe.

De strakke knot met middenmeet van Kendall Jenner

Kendall Jenner trok haar lange chocoladebruine lokken voor het Met gala vanuit een elegante middenmeet in een relatief strakke knot naar achteren. Door een paar lichte plukjes uit het strakke geheel te trekken, creëert ze niet alleen een beetje reliëf, maar zorgt ze er ook voor dat haar klassieke look meteen een beetje edgy modern oogt.

Wilde bob met middenmeet en pony van Billie Eilish

Ook de warrige bob van Gen-Z stijlicoon Billie Eilish is op-en-top trending. Laat je Scandinavisch geblondeerde haren stevig opknippen zodat je een vrij jongensachtig kapsel creëert. Bewerk daarna met een beetje mouse voor extra volume en edge.

De nineties vlechtjes van Gigi Hadid

Alles komt terug, een boutade die op dit moment vooral geldt voor alles uit de jaren ’90. Zowel de sportieve pantalon als de patchwork bodywarmer van Gigi Hadid ademen een nineties sfeertje uit. Ook haar baby-spice vlechtjes katapulteren je rechtstreeks een paar decennia terug doorheen de tijd.

De long waves van Mary-Kate en Ashley Olsen

Twee stijlvolle mode-iconen die hun lange lokken met lichte wave al sinds de eeuwigheid (zo lijkt het wel) in een stijlvolle middenmeet dragen, zijn Mary-Kate en Ashley Olsen. In combinatie met hun nude make-up look en hun outfit in zwart goed voor een high fashion gevoel.

De hoge knot met etnische vlechtjes van Zoë Kravitz

De etnische vlechtjes-look van Zoë Kravitz kan ons – zeker in combinatie met haar streetstyle uitdagende looks met high fashion toets en een paar stoere, maar minimalistische tattoos, al een hele tijd bekoren. Met de high knot met middenmeet-coupe die ze tentoon spreidde op het afgelopen Met gala sloeg ze echter helemaal de nagel op de kop.

De klassieke Brit-girl look van Alexa Chung

Ook Alexa Chung draagt haar moderne, doch tijdloze Brit-girl kapsel al jarenlang in een middenmeet. Vervelen gaat het signature kapsel van deze it-girl echter nooit: elegant en stijlvol, maar toch met een persoonlijk ‘hoekje af’.

De seventies bangs van Kaley Cuoco

Sinds het zien van The Flight Attendant ook weer helemaal in ons vizier: de nonchalante lokken van Kaley Cuoco. Vooral wanneer ze haar bangs losjes langs het gezicht laat vallen de rest van haar coupe op een faux-casual manier in een superwarrige hoge paardenstaart draait, zijn we lichtjes onder de indruk van zoveel ogenschijnlijke effortless chique.

De slick hair-look met middenmeet van Zendaya

Nog zo’n Gen Z-stijlicoon is Zendaya. Voor welke beauty-look of outfit de Euphoria-actrice ook kiest, het is áltijd een schot in de roos. Met deze uiterst gewaagde ‘wet hair’-look en slick dress komt de welgevormde actrice andermaal als geen ander weg.

De Hunger-games look van Jennifer Lawrence

Tot slot kan ook de casual ingedraaide bun van Jennifer Lawrence bekoren. Door haar schouderlange geblondeerde waves vooraan vanuit een middenmeet langs haar gezicht te laten vallen, zorgt de actrice er met een licht optische illusie ook voor dat haar gezichtsvorm van rond naar meer ovaal overhelt.

Meer lezen over kapseltrends voor 2021: