De zon op je snoet doet goed maar dat er ook gevaar in schuilt, hoeven we je vast niet te vertellen. Niet enkel je huid, ook je lokken zien af tijdens de zomermaanden. Het komt erop aan ze extra goed verzorgen, zéker nu. Een stappenplan voor stralend strandhaar, speciaal voor jou door Feeling x Sisley. 

Gezond zomerhaar in 4 stappen

Zee, zand, zon, een plons in het zwembad… echt lief voor onze lokken zijn ze niet. Chloor, zout en uv-stralen nemen de glans en kleur weg én brengen de textuur uit balans. Gevolg? Stug, droog en breekbaar haar. Nét nu moet je jouw coupe dus extra goed beschermen en wanneer nog ook herstellen. Enter: Hair Rituel by Sisley. Zij serveren een uitgekiend zomerritueel, geschikt voor alle haartypes.

Stap 1: bescherm je haar tegen zout, zon en chloor

Hoezo? Voor je in zout- of chloorwater duikt of gewoonweg een dagje van de zon geniet, doe je er goed aan je haar te beschermen. Zonnestralen in combinatie met zeezout of chloor openen je haarschubben waardoor de vezel verzwakt, uitdroogt en breekbaar wordt. Om dat te voorkomen, tippen we naast een gigantische rieten hoed ook een beschermende spray die een laagje legt over de haarvezel.

Krachtpatsers? De formule houdt je haar zacht én zorgt er – dankzij extract van zonnebloemzaad en artisjokbladeren – voor dat de glans en kleur niet aangetast worden. Bovendien beschermt en verstevigt de spray ook vezels die al beschadigd zijn. PS de geur van citroen, perzikbloesem en amber is subliem!

Le Fluide Protecteur Cheveux (Hair Rituel by Sisley, € 73 voor 150 ml) met UVA en UVB filters. Nevel over droog of vochtig haar en geef extra aandacht aan je lengtes en punten.

Stap 2: gebruik een pre-shampoo

Hoezo? Zandkorrels kunnen nogal eens tussen je haar blijven kleven maar ook uitlaatgassen in een drukke stad verstikken je hoofdhuid. Je had er misschien nog nooit van gehoord, maar een voor-shampoo doet in dit geval wonderen. Het is een soort masker dat je niet na maar vòòr het wassen op je hoofdhuid en haar legt.

Krachtpatsers? De witte klei werkt als een vloeipapiertje dat het overbodige talg en vuildeeltjes absorbeert. Extract van Javaanse zee pakt het probleem aan en vermindert overtollig talg waardoor de tijd tussen twee wasbeurten wordt verlengd. Het extract van selderijzaad heeft tot slot een zuiverende werking en gaat de penetratie van irriterende vuildeeltjes tegen. Resultaat: vrije haarvezels die de actieve stofjes uit je verzorging weer beter opnemen.

Masque Purifiant Avant-Shampoing (Hair Rituel by Sisley, € 75 voor 200 ml). Breng 1 à 2 keer per week, scheidingsgewijs voor het reinigen aan op een droge hoofdhuid en haar. Laat enkele minuten inwerken terwijl je jouw hoofdhuid masseert (goed voor de doorbloeding!). Spoel uit en was je haar met shampoo.

Stap 3: bescherm en versterk je kleur tijdens het wassen

Hoezo? Heb je gekleurd haar, dan wil je jouw tint natuurlijk liefst zo lang mogelijk houden. Ook hier kan de zon een spelbreker zijn. Uv-straling versnelt de afbraak van pigmenten en maakt het beschermlaagje van de haarvezel poreus. Om te vermijden dat de kleur wegglipt en dof wordt, gebruik je dan ook best een aangepaste shampoo.

Krachtpatsers? Extract van hibiscusbloemen, rijk aan anthocyanen (natuurlijke pigmenten) en fruitzuren, fixeren de kleur en gaan vervaging tegen. Die zuurtegraad helpt de haarschubben te sluiten en de pigmenten in de vezel vast te houden. Het extract van zonnebloemzaad, met antioxiderende eigenschappen, beschermt de haarvezel dan weer tegen beschadiging door uv-straling én veelvuldig wassen.

Soin Lavant Perfecteur de Couleur (Hair Rituel by Sisley, € 61,50 voor 200 ml). Bevat géén oppervlakte-actieve sulfaten die je kleur kunnen aantasten.

Stap 4: herstel en voed intens

Hoezo? Beschadigd haar kan je het best herstellen met premium verzorgers die je lokken niet verzwaren. Sisley’s Crème Démêlante Restructurante (conditioner) en Masque Soin Régénérant (masker) behoren tot die categorie.

Krachtpatsers? Terwijl de conditioner het haar tijdelijk z’n glans teruggeeft en het breken tegengaat met katoenproteïnen, zorgt het masker voor een diepere voeding dankzij 4 érg geconcentreerde plantaardige oliën (karité, macadamia, camelia en hazelnoot). Je lokken zijn weer gezond zodat je straks straalt op het strand!

Crème Démêlante Restructurante (Hair Rituel by Sisley, € 56,50 voor 200 ml) en Masque Soin Régénérant (Hair Rituel by Sisley, € 77 voor 200 ml). Laat voor het uitspoelen even inwerken voor het beste resultaat.

Alle stapjes nog eens op rij:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hair Rituel Masterclass

Heb je trouwens een specifieke vraag over de verzorging van jouw haar of zit je met een probleem? Dan is een Sisley-masterclass misschien wel iets voor jou! Tijdens zo’n klas wordt er live beauty- of haaradvies gegeven door een van de Sisley Beauty Experts. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog een paar vragen over het Happy Hair Rituel zelf? Op 1/7/2020 om 11u is er een speciale Hair Rituel Masterclass! Inschrijven doe je makkelijk via de Sisley-webinar pagina.

Waag hier je kans

Zin om het ritueel zélf uit te testen? Dat kan, want Feeling mag 5 x een complete Hair Rituel by Sisley ter waarde van 266 euro weggeven inclusief: Masque Purifiant avant Shampoing, Soin Lavant Perfecteur de Couleur, Crème Démêlante Restructurante en Fluide Protecteur. Ontwar snel onderstaande wedstrijdvraag en wie weet ga jij straks de zomer tegemoet met een feilloze coupe. Bonne chance!