Home Beauty Hoe je haar beschermen tegen zon, chloor en zeezout

Hoe je haar beschermen tegen zon, chloor en zeezout

Hoe je haar beschermen tegen zon, chloor en zeezout

Zon, zee, strand, zwembad, … Wanneer de zomer begint, denken we spontaan aan al die dingen! De combinatie van UV-stralen, zeezout van het zeewater en chloor van het zwembad stellen ons haar serieus op de proef. Wij geven je tips en tricks hoe je jouw haar kan beschermen tegen zon, chloor en zeezout.

 

De zon:

  • Het is goed voor je haar om blootgesteld te worden aan de zon, maar wel in beperkte mate. Je haren versterken en krijgen hun natuurlijke glans terug. En wie wil er nu geen natuurlijke highlights in haar kapsel?
  • Zon betekent véél vitamine D, ook voor je haar. Zonnestralen bevorderen ook je bloedsomloop. Beiden zorgen ervoor dat je haar groeit.
  • Als je lange tijd onbeschermd in de zon zit, loopt je haar het risico om uit te drogen en af te breken. De zon kan bijvoorbeeld haarroos veroorzaken. Gebruik daarom een beschermende spray. L’Oréal bracht Solar Sublime op de markt, een spray die je moet verstuiven op je haar – vooral op de haarpunten – voor en tijdens de blootstelling aan de zon.

Zeezout en chloor:

  • Zonnen op het strand en zwemmen in de zee betekent dat je haar te maken krijgt met veel wind, opwaaiend zand en zout water. Het maakt je haar droog en breekbaar. Zeezout heeft ook gevolgen voor je haarkleur: de natuurlijke glans neemt af. Gebruik daarom een versterkende conditioner wanneer je jouw haar wast.
  • Chloor in het zwembad doodt dan wel de bacterieën, maar het tast ook het pigment van het haar aan. Blondines kunnen zelf een groen schijn in hun haar krijgen. Dé oplossing: was je blonde haarlokken met ketchup en de groene gloed verdwijnt!

LEES OOK: