Home Beauty How-to: de Chanelhanenkam in vijf stappen

How-to: de Chanelhanenkam in vijf stappen

How-to: de Chanelhanenkam in vijf stappen

Een glamoureuze hanenkam? Het kan! Chanel toont hoe, haarstylist Franck Perez legt uit hoe je de look zelf creëert in vijf makkelijke stappen. 

Dat een hanenkam niet per se beelden van gescheurd denim, veiligheidsspelden, Schotse ruitjes en punkrock hoeft op te roepen bewijst Chanel met deze vrouwelijke interpretatie. Nu volop oefenen in je badkamer, betekent dat je tegen Oudjaar de techniek perfect onder de knie hebt. Want dit is het ideale feestkapsel: vrouwelijk, maar een tikje stoer en opgestoken, zodat je je volledig kan laten gaan op de dansvloer.

Franck Perez, Creative Design Team Educator en woordvoerder van haarverzorgingsmerk Moroccanoil, legt uit hoe:

1. Maak vier à vijf paardenstaarten die op één lijn op je hoofd liggen, van je kruin tot in je nek.

2. Mix wat styling gel met een hydraterende stylingcrème en verdeel dat mengsel over je staarten. Dat zorgt ervoor dat ze mooi glanzen en glad zijn.

3. Bewerk elke staart met de stijltang.

4. Toupeer elke staart zodat ze volume krijgt en je een hanenkameffect creëert. Heb je lange staarten? Pin ze dan willekeurig vast met schuifspeldjes.

5. Verstuif wat glansspray over je lokken om je haar te doen glanzen.

 

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.