Tomorrowland op de planning maar vind je jezelf een tikje te matuur voor glitters all the way? Ook na je 35 kom je weg met een vleugje sprankel, al doe je dat best op een iets subtielere manier. Ines Borgonjon, Senior Make-Up Artist bij M.A.C, verklapt ons de do’s en don’ts.

Glitters voor 35 plussers

Op een festival mag het wat meer zijn: zowel een opvallende ooglook als statement lippen kùnnen. “Na je 35 is het belangrijk niet te overdrijven met glitters,” vindt Ines. “Een subtiel waasje rond je ogen en een oranjerode lip zijn al-tijd een voltreffer.” Ze toont ons hoe je met een minimum aan producten een leuke festivallook creëert.

1. Stap 1: foundation

Het is belangrijk je huid niet volledig dicht te plamuren maar een mooie glow te behouden. Dat doe je door de Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation NC 17 (€ 36) te mengen met de Prep + Prime Essential Oils (€ 30).

2. Stap 2: bronzer en blos

Als je wat bleekjes bent, ga dan niet voor een donkerdere foundation maar maak het verschil met een bronzer. Breng het Bronzing Powder Matte Bronze (€ 29) aan op je haarlijn en alle andere plaatsen waar de zon je gezicht raakt. Dat zijn ook je wangen, jukbeenderen, neus en kin. Gebruik vooral géén highlighter op de plek waar hij normaal zit – dat is boven je bronzer. Het zal je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je niet! Breng in plaats daarvan wat Extra Dimension Blush Faux Sure! (€ 27) aan op je appeltjes. Zo benadruk je jouw wangen, het deel van je gezicht waar nog géén rimpels zijn.

3. Stap 3: glinsterende oogmake-up

Breng de Technakohl Liner Bare Asset (€ 17) aan in je waterlijn om je ogen op te helderen. Hierna ga je met de Pro Longwear Paint Pot Bare Study (€ 23) over je oogleden en onder je wenkbrauwen. Breng daarna het Powerpoint Eye Pencil Stubborn Brown (€ 17,50) aan onder je onderste wimperlijn en boven je bovenste, van de buitenkant tot het midden. Vervaag met een borstel of oorstokje en verleng wat naar boven toe. Zet hierna nog een beetje bronzer in je arcadeboog en krul je wimpers met de Half Lash Curler (€ 18). Tijd voor glitters! Breng een waasje Dazzleshadow Liquid Flash and Dash (€ 24) aan en zet wat extra in het midden van je ooglid. Tint je wimpers met de In Extreme Dimension Waterproof Mascara Black (€ 24,50) en teken je wenkbrauwen bij met het viltstiftje van de Brushstroke 24-Hour Liner Brushbrown (€ 21). Fixeer met de Brow Set Colour-Free (€ 17,50).

4. Stap 4: oranjerode lippen

De Retro Matte Liquid Lipcolour Quite The Standout (€ 24,50) is er eentje die héél de dag mooi blijft zitten. Je hoeft niet eerste een lipconditioner of potlood aan te brengen, hij is perfect op zichzelf. De statement oranjerode kleur flatteert élke 35 plusser!

 

Do

  • Gebruik op een festival altijd waterproof producten. Zo blijft je make-up zowel bij regen- als zweetweer ultragoed zitten.
  • Krul je wimpers voor extra va va voom.
  • Breng rond je lippen extra foundation aan zodat het contrast met je oranjerode lippenstift groter wordt.

Don’t

  • Na je 35 laat je highlighter beter achterwege.
  • Let op met poederfoundation. Gebruik eerder een vloeibare foundation en breng accenten aan met bronzer.
  • Eet niet teveel vettige dingen. Olie en waterproof lippenstift gaan niet hand in hand!

Bovenstaande producten waren het mooist bij beautyredactrice Lise – het is belangrijk naar jouw kleuren te vragen in de M.A.C Pro Store!

 

Handig op een festival

Openingsbeeld: H&M Conscious Collection