Home Beauty Je huid winterklaar in 5 stappen

Je huid winterklaar in 5 stappen

Je huid winterklaar in 5 stappen

Winter is coming, tijd voor actie! Nu je garderobe weer helemaal on trend is, is het hoogtijd om je lichaam klaar te stomen voor de winter. Laten we beginnen bij je huid want hetgeen in de verpakking zit, is toch altijd het belangrijkste, niet?

 

Wanneer jouw kleerkast is aangevuld met één van deze 10 warme jassen én 10 comfy en stijlvolle flat shoes, is het tijd om je huid flink onder handen te nemen!

1. Smeer & hydrateer

RITUALS Winter protection

Gure wind en koude temperaturen zorgen voor een droge huid én lippen. Onder het winters motto ‘hoe vetter, hoe beter’ is smeren de boodschap. Gelukkig komt Rituals to the rescue met deze Winter Protection 2-in-1 (€12,50). De tube met beschermende gezichtscrème en lippenbalsem on top, beschermt je tegen weer en wind. Super handig op sneeuwvakantie!

 

 

2. Bad of douche?

Een warm bad is heaven als het buiten koud is, maar overdrijf niet. Eén keer per week is oké, de rest van de dagen neem je best een korte douche. Een bad of lange douche droogt je huid namelijk nog harder uit en dat wil je echt niet. Wat kan helpen, is een badolie die je huid extra hydrateert.

3. Poezelige kleren

In de winter komt je huid volledig in contact met je kleren. Die wrijving is belastend voor je huid en het is dan ook belangrijk om de juiste stofjes te kiezen. Natuurlijke of functionele stoffen laten je huid ademen en warme kleding beschermt je tegen contact met koude en droge lucht. Ga eens voor één van deze kleurrijke donsjassen waarin je lekker kan induffelen! Irritatie voorkom je door te kiezen voor katoen, zijde of linnen als onderlaagje.

4. Lief voor je voeten

rituals

Koude voeten zijn hét winterfenomeen. Ze ontstaan door een slechte doorbloeding en kunnen heel vervelend zijn. Ook knellende schoenen of te lang stilzitten zijn geen goed idee. Verwarm je voeten door een (korte) hete douche en smeer achteraf je voeten in met een voetenscrub van Rituals (€11,50).

 

 

5. Zacht voor je handen

riutals sakura

Ook je handen krijgen het hard te verduren tijdens de wintermaanden. Zorg daarom voor een dik paar wanten en vochtinbrengende lotion. Deze hand lotion van Rituals (€13,00) ruikt bovendien heerlijk naar Japanse kersenbloesem. Wij kunnen al niet meer zonder!

 

 

 

Eet je mooi

Met deze 5 voedingsmiddelen slaap jij als een roosje
Dit ingrediënt verdriedubbelt je vetverbranding
Met deze truc vermijd je makkelijk 200 extra calorieën per dag