Nu we massaal de tijd nemen om onszelf te verzorgen – warme douche/bad: check! – wordt het eens zo belangrijk je huid goed te pamperen. Warm water zorgt er immers voor dat je huid sneller uitdroogt en net daar springen serums voor in de bres. Eentje dat in andere landen al om de minuut over de toonbank vliegt, is sinds deze maand ook bij ons te shoppen: het Revitalift Filler serum van L’Oréal Paris.

Hyaluronzuur als ‘hydratatieheld’

Je huid heeft eens zoveel nood aan hydratatie deze dagen en er is maar één goedje dat daar echt voor kan zorgen: hyaluronzuur. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, is het een molecule met hoge tolerantie. Je huid maakt zélf hyaluronzuur aan en zorgt hiermee voor een goeie communicatie tussen de cellen, waardoor het herstelprocessen en andere celgerelateerde acties gaat bevorderen. Hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden en vertraagt daardoor het natuurlijke proces waarbij vocht via de oppervlakte je huid verlaat. Op die manier blijft je vochtbalans in stand waardoor de huid er jong en sterk blijft uitzien.

Eens je de 25 bent gepasseerd, verliest zijn productiesnelheid jammer genoeg aan kracht. Ook omgevingsfactoren als uv-stralen en vervuiling brengen de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur uit balans. Daarom is het belangrijk de natuur wat te helpen en heel wat beautylabels hebben dan ook serums met hyaluron. Nieuw dit jaar is de Revitalift 1,5% hyaluronzuur serum van L’Oréal Paris – en onder andere in Amerika en het VK gaat-ie al razendsnel (hij wordt er maar liefst elke minuut verkocht!). Goed nieuws, want sinds begin maart kan je hem ook bij ons shoppen om het zélf te proberen.

Dubbele technologie

De formule bevat hun hoogste concentratie hyaluronzuur tot nu toe en gebruikt een combinatie van twee verschillende types: macro hyaluronzuur helpt om intens te hydrateren en het huidoppervlak egaler te maken. Ondertussen dringt het micro hyaluronzuur diep in de huid en zorgt het zo voor een vullend effect van binnenin. Zo brengt het serum je huid weer in balans. Het pipetje maakt het mogelijk het juiste aantal aan te brengen (2 tot 3 druppeltjes is voldoende).

Volgens heel wat dermatologische test, doet dit serum wat het belooft en ook het interessante prijskaartje van € 21,99 is mooi meegenomen. Idealiter gebruik je hem vòòr je oogverzorging en breng je daarna een dag- of nachtverzorging aan. Wanneer de huid een extra plumping boost nodig heeft, zorgt L’Oréal Revitalift ook voor een 7 dagen kuur (€ 15,99 via di.be) als dé SOS-oplossing om de huid te revitaliseren.

revitalift serum

Beautylover? Steek lokale handelaars een hart onder de riem en #winkelhier bij deze online beautywinkels.

Meer huidverzorging

Openingsbeeld: L’Oréal Paris Revitalift