Home Beauty Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van een paardenstaart

Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van een paardenstaart

Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van een paardenstaart

Met de iconische paardenstaart van Ariana Grande als grootste voorbeeld valt ook de mode- en beautywereld dit seizoen voor deze haartrend. Hoge paardenstaarten kunnen je het nodige zelfvertrouwen geven of gewoonweg je vettig of kroezelend haar als de beste verdoezelen. Mààr kom jij soms ook na een lange dag met hevige hoofdpijn thuis? Dan is de kans erg groot dat het iets te maken heeft met die hoge paardenstaart in plaats van met je hectische dag. Neurologe Dr. Denise E. Chou van de Columbia University Medical Center legt het ons uit.

Neurologe Dr. Denise E. Chou is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn en maakt eerst en vooral het verband duidelijk tussen hoofdpijn krijgen van een paardenstaart en gewone hoofdpijn of migraines. Zij die last hebben van het ene, zijn ook een stuk vatbaarder voor het andere. Deze mensen zijn namelijk hypergevoelig waardoor de zenuwen rondom het gezicht en de schedel snel opspelen.

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

“Wanneer je je haar in een strakke staart of dotje doet, trek je aan de zenuwen van je schedel. Dat geldt trouwens ook voor vrouwen die extensions of een weave hebben. Het getrek zorgt ervoor dat de gevoelszenuwen nog meer geactiveerd worden. Dit kan er voor zorgen dat je hoofdpijn krijgt of ten minste toch een gevoel van hoofdpijn. Je haar opsteken zou normaal gesproken niet pijnlijk moeten zijn, maar je kan het zo ervaren en is bij sommigen zelfs zo erg dat het op migraine lijkt.”

Schuif pijnstillers aan de kant

Cutane allodynie (in de volksmond hoofdpijn hebben van de Ariana Grande-staart) los je beter niet op door elke keer naar medicijnen te grijpen. “Wanneer je pijnstillers tien of meer dagen per maand gebruikt om de hoofdpijn tegen te gaan, wordt deze alleen maar erger. Je triggert er namelijk de pijnreceptoren mee.”

Heb je dus vaak last van hoofdpijn of migraine? Ga dan zeker eens langs bij je huisdokter voor de nodige medische raad. Wil je toch niet zomaar vreemd gaan met losse lokken? Draag dan slechts twee of drie dagen in de week (mét de nodige trots) die hoge paardenstaart.

Meer gezondheidsweetjes?