Home Beauty Je haar te stylen in de winter
Je haar te stylen in de winter

De winter staat voor de deur en dat gaat jammer genoeg gepaard met regenbuien, sneeuwstormen en vrieskou, nefast voor mooi gestyled haar. Wij helpen je op weg om toch nog goed voor de dag te komen ondanks de barre weersomstandigheden.

Help, het regent! 

Zelfs als je haar perfect gestyled is, blijkt haarspray zelden bestand tegen een fikse regenbui. Zelfs onder een paraplu krijgt de vochtige lucht je kapsel te pakken.
 
Niet doen: gebruik niet teveel stylingproducten zoals  mousse of wax op regenachtige dagen, want die maken je haar rommelig in combinatie met regen.
 
Wel doen: hou het natuurlijk. Heb je krullen, laat ze dan los golven. Steil haar kun je mooi achterover borstelen. Losse vlechten zijn ook een goed idee. Om je haar tegen vochtigheid te beschermen moet het net genoeg vocht bevatten. Beschadigd haar zal bijvoorbeeld sneller pluizen. Gebruik daarom een hydraterende leave-in verzorging die je haarschubben sluit en ze mooi glad maakt.
 

Help, het stormt! 

Gebruik een laagje fixerende textuurlak voor je in weer en wind naar buiten gaat. Slimme haarlak heeft een werkgeheugen. Na een windvlaag kun je je haar daardoor ook weer in dezelfde coupe kneden met je vingers.
 
Niet doen: gebruik geen extra product om je haar opnieuw te stylen, want dan zakt je coupe als een pudding in elkaar.
 
Wel doen: ga losjes met je vingers door je haar en schud het weer op zijn plaats. Je kunt het met een grove borstel opnieuw in model borstelen.
 

Help, het vriest!

Door de droge en koude lucht kan je haar statisch worden en beginnen te pluizen. Dat is het gevolg van vochttekort, want hoe droger je haar, hoe meer last je er van zult hebben.
 
Niet doen: was in de winter niet elke dag je haar. Hoe meer je het wast, hoe meer je de natuurlijke olie in je haar weghaalt.
 
Wel doen: gebruik minstens twee keer per week een vochtinbrengende conditioner of masker. Wat ook goed werkt, zijn de nieuwe vaste haarbalsems. Bewaar die in je handtas om overdag pluis bij te werken. Warm een heel klein beetje op in je handpalmen en strijk daarmee over je haar.