In de winter mag het allemaal een beetje ‘extra’ zijn. Extra eten, extra champagne, extra skincare én… extra make-up. Wij vroegen aan enkele bekende gezichten wat hun beautygeheimen zijn voor het seizoen. Vandaag: Josje Huisman.

Winter switch-up met Josje

Josina Cornelia (ook wel: Josje) Huisman werd vooral bekend als zangeres bij K3 maar is intussen véél meer dan dat! Ze schreef het boek “Goed Bevallen?”, ontwierp een prachtige hoed voor Xandres én bracht vorige week nog een bio- en ecologische tassenlijn uit in samenwerking met Laauw. Hoe zo’n multitalent zich opmaakt tijdens de feesten? Zo:

Naar welke dagcrème schakel je deze maanden over?

Ik gebruik een extra olie onder mijn dagcrème, maar dat doe ik het hele jaar door. Ik heb altijd een droge huid, dus ik kan absoluut niet zonder. Momenteel gebruik ik producten van Cîme en de gezichtsolie van Trilogy.

Wat is je favoriete eyeliner?

Ik gebruik bijna nooit eyeliner maar maak soms wel een lijntje met een donkerbruin potlood.

Lievelingsmascara?

De natuurlijke mascara van Absolution is top!

Wat zijn jouw tips voor extra lange wimpers?

Een laagje wit spul eronder (zoals deze wimperconditioner van Jane Iredale) helpt. Of je wimpers langs beide kanten wat opborstelen voor je mascara opdoet.

Heb je een favoriet oogschaduwmerk?

Het Chamomile Eye Palette van Ere Perez (Pretty) vind ik leuk en de feestkleuren van Jane Iredale kunnen me ook bekoren.

Hoe zorg je ervoor dat je oogschaduw niet ophoopt in je arcadeboog?

Ik leg eerst een laagje transparant poeder van “14e cosmetics“, die is top. Je hebt er maar heel weinig van nodig om je oogschaduw heel de dag op z’n plek te houden.

Heb je tips om rode lippen heel de avond mooi te houden?

Ik vind lippenstift die je er met geen mogelijkheid vanaf krijgt nooit zo fijn, dus ik werk liever bij. In je handtasje stoppen dus! Weetje: ik ben trouwens wel heel goed in eten met lippenstift op, zonder dat het eraf gaat, maar vraag me niet waarom!

Favoriet lipkleurtje?

Momenteel de Cacao Lip Colour collectie van Ere Perez. Ik zag onlangs een nieuwe: de lipsticks van Le Papier. Hij plasticvrij, vegan en niet op dieren getest. Die zou ik graag eens willen uitproberen.

Wat zijn jouw tips om glitters goed te verwijderen?

Ja, plakband ;-)!

Wat is je favoriete winterparfum?

De Addictive Oriental varianten van Atelier Cologne vind ik super ruiken. Ik hou ook erg van de veganistische geuren van Abel.

Waar breng jij de feestdagen dit jaar door?

Met mijn gezin, mijn zoontje wordt 1 jaar op kerstdag. Tweede kerstdag vieren we samen met de rest van de familie.

Openingsbeeld: Filip Van Roe

Meer beautygeheimen van BV’s