Je zou het misschien vergeten, maar naast Meghan Markle had ook Kate Middleton een pracht van een koninklijk wedding. In 2011 trouwde ze met William en dat deed ze in deze prachtige jurk – gevolgd door haar zusje Pippa met het mooie achterste (weet je vast nog wel).

Williams favoriet

Toch blijkt nu dat niet alles geheel volgens de wens van de Queen ging. Van Meghan en Harry wéét je intussen dat ze op heel wat vlakken de royal rules hebben overtreden – op deze 7 manieren braken ze de traditie op hun huwelijk – maar wat je vast niet wist, is dat ook Kate Middleton op haar trouwdag radicaal de koninklijke etiquette doorbrak.

Kleine reminder van hoe ze eruit zag…

… en zoom nu even in op haar kapsel (neem ook even een momentje voor het fantastische bruidskind onderaan).

Op zich niets bijzonder aan haar lokken denk je, tot je weet dat je als prinses eigenlijk een up-do, ofte: opsteekkapsel, hoort te dragen. In een documentaire over Kate en Williams trouw (William & Kate: The Journey) zegt reporter Ashley Pearson dat “volgens koninklijke bronnen enkele royals haar uitdrukkelijk hebben gevraagd een opgestoken kapsel te kiezen voor haar trouw”. Toch koos Kate Middleton ervoor haar lokken los te laten hangen en er onderaan krullen in te leggen (haar favoriete kapsel trouwens). “Het zou ook Williams favoriete kapsel zijn,” zegt Pearson. En wie anders dan je man, moet verliefd zijn op je looks tijdens je trouwdag?

Meer over de royals