Droom je van lange, volle wimpers maar ben je niet gezegend met verleidelijke exemplaren? Een beetje valsspelen mag, zéker met de feestdagen in het vooruitzicht. Dit zijn de nieuwste technieken.

1. Serum voor thuis

Dé iconische Lash Booster van Kruidvat (€ 9,99) is terug: dit verzorgende wimperserum met biotine maakt je wimpers langer, gezonder én sterker. Verder raden we je een proper mascaraborsteltje en castorolie uit de natuurwinkel als groeimiddeltje aan ‐ getest én goed bevonden.

2. Wimperlift in het salon

Huh? Dit is een goedkoper en natuurlijker alternatief voor wimperextensions.

Voor wie? Als je wimpers heel sterk naar voren staan of zelfs naar beneden wijzen, waardoor je een droevige blik krijgt. Kan zowel op lange, korte, volle als fijne wimpers.

Hoe dan? “De krul wordt met lotions op je eigen wimpers toegepast, waardoor je hetzelfde effect creëert als met een wimperkruller en mascara”, legt Nele van Mint in Aartrijke uit. “Het leuke is dat dit wél bestand is tegen warmte, regen en zweet. De behandeling duurt ongeveer een uurtje.”

Pijnlijk? Soms ervaar je een trekkerig gevoel, maar over het algemeen is de behandeling pijnloos. Het is wél belangrijk dat de schoonheidsspecialiste nauwkeurig te werk gaat, zodat er geen producten in je ogen belanden (dat prikt!).

Houdbaarheid? De krul verdwijnt weer uit je wimpers zodra je natuurlijke haarcyclus voorbij is. Dat is na zo’n 6 à 8weken.

Tips voor thuis: vermijd 48 uur water, make‐up en sauna.

Hoeveel sparen? Vanaf € 60, inclusief kleuring.

3. M- en L-wimpers in het salon

Huh? Dé nieuwste trend onder de wimperextensions, met langere ‘landingsbaan’. Terwijl een L‐krul iets natuurlijker oogt, heeft een M‐krul op het einde nog een bochtje, waardoor de punt iets naar achteren gaat en je een extra liftend effect krijgt.

Voor wie? Na een analyse van je eigen wimperlengte, ‐dikte en ‐look die je voor ogen hebt: voor iedereen die vollere wimpers wil.

Hoe dan? “Er wordt een waaiertje van haartjes gemaakt en op de eigen wimpers geplaatst”, legt Nathalie van The Browfactory uit. “De wimpers worden ontvet, de onderste wimperrand wordt afgeplakt met een speciale pad en op de bovenste wimperrand wordt een primer gezet. De waaiertjes worden à la minute gemaakt en telkens op 1 eigen wimper gezet. Voor een nieuwe set moet je op zo’n 1,5 à 2 uur rekenen.”

Pijnlijk? Nee.

Houdbaarheid? Ong. 3 à 4 weken.

Tips voor thuis: “Make‐upremover op oliebasis en met je gezicht in het kussen slapen, zorgt ervoor dat je wimpers kunnen breken of sneller afvallen”, waarschuwt Nathalie. “Wil je ze laten verwijderen, ga dan vooral niet zelf aan de slag met olijfolie of producten die niet goed zijn voor je ogen. In het salon hebben ze met een speciale gelremover maar 15 minuutjes nodig, zonder gebroken wimpers tot gevolg.”

Sparen? Tussen € 90 en € 135, afhankelijk van een naturelle of volle (Russian) set. Voor een bijwerking betaal je € 25 tot € 60.

Beautygeheimen van bv’s

Openingsbeeld: Martin Sweers