Hoe we onze mood dezer dagen een beetje boosten? Een nieuw paar schoenen in je online winkelmandje droppen, is zeker een optie. Gaan voor een leuke kleur op je lippen een andere. Waar je dan wel op moet letten: ga voor een exemplaar dat ook mooi blijft zitten onder dat verplichte mondmasker als je toch even de deur uit moet.

Hoe je ervoor zorgt dat je lippenstift zo lang en zo onberispelijk mogelijk blijft zitten? En welke lipsticks daar het meest voor in aanmerking komen? Kort een paar tips en een paar van onze favoriete merken op een rij.

Zo blijft je lipstick goed zitten onder je mondkapje

  • Verzorg je lippen: net zoals dat meestal geldt bij beauty en make-up beginnen ook mooie rode lippen met een goede verzorging. Voor het beste resultaat scrub je je lippen best minstens een keer per week. Zo zorg je er niet alleen voor dat overtollige make-upresten en ander vuil verwijderd wordt, maar hydrateer je meteen ook je lippen.
  • Vergeet niet te preppen: net zoals je ook onder je foundation een primer aanbrengt om het poeder of de vloeistof goed op je huid te laten pakken en blenden, prep je ook best eerst je lippen met een hydraterende lippenbalsem of primer. Die zullen ervoor zorgen dat je lipstick langer en beter blijft zitten. Let wel: ga je voor een lippenbalsem, gebruik dan niet te veel, want als je lippen te vet of vochtig zijn zal je lipstick natuurlijk net niet goed blijven zitten.
  • Poeder: om helemaal voor een long lasting effect te gaan, kan je over je primer of lippenbalsem eventueel nog een beetje poeder deppen. Dat poeder zal ervoor zorgen dat je lippen wat stroever worden, waardoor de lipstick beter op je lippen blijft zitten.
  • Gebruik lipliner: om ervoor te zorgen dat je lippenstift na een half uurtje al niet over je hele kin en bovenlip heen zit gebruik je best ook een lipliner. Kies voor een kleur die hard aanleunt bij de kleur van je uiteindelijke lippenstift. Zet eerst een randje om je lippen heen en kleur je lippen vervolgens volledig in.
  • Ga voor een lippenseel of gebruik je vingers: wat je zeker niet mag doen is je lippenstift rechtstreeks vanuit de tube aanbrengen. Wat beter is: breng de lippenstift aan met behulp van je vingers of met een penseeltje. Dat is niet alleen hygiënischer en beter voor je lipstick zelf, het zorgt er ook voor dat het laagje dat je aanbrengt dunner is, waardoor het ook minder makkelijk uitgeveegd zal worden.
  • Matte of long lasting lippenstift: nu je regelmatig een mondmasker over je lippen moet schuiven is een lipgloss of een glanzende lippenstift niet het beste idee. Die zijn immers plakkerig en vegen makkelijk uit. Ga daarom voor een matte lippenstift: die zetten zich vaster op je lippen. Een nog beter idee: kies voor een lipstick die je specifiek een long lasting effect belooft. En zo zijn er heel wat.
  • Dep met een doekje: is je lipstick eenmaal aangebracht, dep dan nog eens na met een doekje (of ga voor het welbekende tissue-hap-manoeuvre) om ervoor te zorgen dat de overtollige lippenstift meteen van je lippen gehaald wordt.
  • Werk af met een poedertje: net zoals je kan preppen met poeder kan je ook afwerken met poeder. Sprenkel wat ‘setting powder’ over een papieren zakdoekje heen en houd dat heel voorzichtig voor je lippen. De meeste setting powders zijn erg zware en dense poeders, spring er dus wel heel spaarzaam en voorzichtig mee om. Voor een optimaal effect: ga uiteraard voor een transparantie versie.

Dé mastertip van Massaniello Bogaert, trainer bij Guerlain? Breng eerst wat lipstick aan op een oorstokje of wattenschijfje. Ze absorberen al het vocht waardoor er enkel een laagje pigment overblijft. Gevolg? Je kleur kleeft straks niet aan je mondmasker maar blijft op je lippen. Slim!

7 x lipsticks die goed blijven zitten onder je mondmasker

Een cruciale stap in deze ‘lipstick onder mondmasker’-handleiding, is natuurlijk dat je kiest voor de juiste lippenstift. Zoals hierboven vermeld, kies je best voor een mat exemplaar en eentje dat je heel specifiek een lange houdbaarheid belooft.

De merken die hun optimale kleureffect het langst behouden én zich bovendien niet weggevaagd zien door een mondmasker? Een paar voortreffelijke opties op een rij.

Chanel rouge allure intense

€ 37,90. Koop hem hier

Maybelline Super Stay Matte Ink

Nu voor € 7. Koop hem hier

M.A.C. Lady in Danger

€ 20. Koop hem hier

Charlotte Tilbury matte revolution

€ 32. Koop hem hier

Bourjois Rouge Edition Velvet

€ 14,99. Koop hem hier

Gucci rouge à Lèvres Voile

€ 40. Koop hem hier

Giorgio Armani Lip Maestro

€ 35,95. Koop hem hier

Meer lezen over beauty: