Deze zomer gaan we liefst voor naturel met een zie-je-amper touch-up. Val Garland, Global Makup Director bij L’Oréal Paris, noemt het ‘Clean Sheen’, wat wij vertalen als ‘de beste versie van jezelf’. Make-up die er niet uitziet als make-up, maar wel heel verzorgd oogt – zoiets. Hoe je dat concreet aanpakt, legt make-up artieste Ines Borgonjon graag even uit.

Mooi met minder

Make-up artieste Ines Borgonjon: “Een mooie doorzichtige foundation dient als basis, imperfecties verdoezel je plaatselijk met matte concealer. Verder is het de truc om met zo weinig mogelijk producten véél verschil te maken. Plaats wat blusher op je jukbeenderen, appeltjes en ogen. Of speel met licht en zet highlighter op je neusbrug, cupidoboog en wenkbrauwen. Als je alles mooi gaat verbinden met crèmetexturen blijft het geheel naturel.”

beautytrends 2021
Prisme Libre Skin-Caring Glow (Givenchy, € 52 bij Ici Paris XL in 24 tinten).

Woekerbrows

Je wenkbrauwen hou je dan best ook natuurlijk. Laat het pincet in je lade, ‘woekerbrows’ doen je er jeugdiger uitzien dan de strak afgelijnde variant. “Zet je wenkbrauwen aan met penseelstreekjes of borstel met een gekleurde mascara”, tipt Ines. “De kracht van goeie wenkbrauwen wordt nog zó vaak vergeten.”

beautytrends 2021
CBD-olie voor sterkere wenkbrauwen (€ 15,90 via thebrowfactory.be) – Brow Fast Sculpt Eyebrow Enhancer (Maybelline New York, € 8,99 bij Di) – Brow Pro Micro Pen (Rimmel, € 12,99 bij Di).

Ook Nathalie van The Browfactory in Antwerpen merkt dat de natuurlijke look zowel bij wimpers als wenkbrauwen in opmars is. “Qua wimpers vragen dames het vaakst naar een elegante en natuurlijke set met veel, maar heel fijne, korte en zijdezachte wimpers. De trend voor de wenkbrauwen zet zich verder met heel natuurlijke en wilde brows , maar toch ook heel gestyled,” weet Nathalie. “Zoals we de wimperlift hadden vorig jaar hebben we nu ook de browlift. Met producten gaan we de haartjes liften zodat ze optisch langer worden en in de gewenste richting blijven staan. Het resultaat blijft 6 weken.”

Niet in het bezit van volle wimpers? Ga thuis aan de slag met cannabis! “Een CBD grow-serum laat de wenkbrauwenhaartjes groeien, zodat je ook dat bushy effect kan verkrijgen, als je van nature korte haartjes hebt. Afwerken kan je met browsoap en browwax (iets glanzender), om dat liftend effect de hele dag lang te behouden.

Heb je genoeg haartjes maar mogen je wenkbrauwen wat voller en stukjes huid gecamoufleerd? Dan heb je nog de powder brows. “Het is een semi-permanente make-up waarbij we inkt heel luchtig en natuurlijk aanbrengen in de huid,” verklaart Nathalie. “Het is nu veel gevraagd omdat de wenkbrauwen 1 tot 2 jaar perfect blijven zitten en weinig onderhoud vragen, moést er nog een lockdown komen.”

Fopsproetjes

Het meest naturelle ‘fopdetail’ zijn zomersproetjes. Er bestaat fake freckles spul (écht!) maar ook de SuperStay Matte Ink lipstick gaat niet lopen onder je mondmasker.

beautytrends 2021
Faux Freckles (€ 19,95 via boozyshop.be) – SuperStay Matte Ink in de kleur Fighter (Maybelline New York, € 11,95 via zalando.be). Stip aan met een fijn penseel.

Ook eens proberen

Openingsbeeld: IMaxTree.