Wat zouden we zijn zonder Pinterest? De site is fantastisch om slimme tips en tricks te ontdekken om je moderne leven een pak eenvoudiger te maken. Of je nu een trouwfeest moet plannen of simpele opberg hacks kan gebruiken, je vindt er zéker wat je zoekt.

Beauty op Pinterest

Als er naar één thema massaal wordt gezocht op Pinterest, dan is het wel beauty. Van extreme make-up looks tot kapselinspiratie… om nog maar van de vele DIY receptjes te zwijgen. Zelfgemaakte beautyproducten zijn groot op Pinterest, vooral dan gezichtsmaskers en scrubs. Maar hoe effectief kan een masker zijn dat je in elkaar flanst met simpelweg enkele keukenproducten?

Volgens Alexis Granite, consultant dermatoloog bij Cadogan Clinic, hebben die homemade maskers wel degelijk resultaat. “DIY maskers kunnen effectief zijn, afhankelijk van je huidtype en de ingrediënten die je gebruikt. Informeer je over ingrediënten en recepten die bij je passen. Olijfolie, eidooiers, haver, honing, avocado en kruiden als kurkuma kunnen een goed effect hebben op je huid.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer beautytips