Krullen leggen, je haar droogblazen voor je de koude intrekt, chauffages die loeihard staan. Tijdens de feest- en wintermaanden krijgt je kapsel er flink van langs. Benieuwd of je lokken nog gezond zijn? Er bestaat een heel simpel trucje voor om dat te checken, en je hebt er enkel een glas water voor nodig.

De truc met het water

Het gaat als volgt: neem een plukje haar en leg het in je glas met water. Blijft de pluk drijven? Dan is je haar nog in goede staat. Zinkt je lok meteen naar de bodem? Dan ga je best eens langs bij de kapper. Het zinken van je haar duidt immers op sterk beschadigde lokken en hoe dat precies zit, leggen we je snel even uit.

Eigenlijk draait het simpelweg rond de hoeveelheid vocht die je haar kan absorberen. Als je lokken te hard zijn uitgedroogd, gaan ze meer water kunnen absorberen en zinken. Is je haar daarentegen gezond, dan bevat het al voldoende vocht zodat het geen water meer zal/kan opnemen. Hierdoor blijft je pluk drijven.

Remedie bij slecht nieuws

Hoor jij tot de zinkende lokken? Geen nood, beschadigd haar is eenvoudig te herstellen. Kies voor een speciale shampoo tegen droog en beschadigd haar en gebruik na elke wasbeurt conditioner. We raden ook aan minstens één keer per week een haarmasker te gebruiken voor een extra boost.

Als je helemaal next level wil gaan, bestaat er tegenwoordig ook een shotje om in je haarmasker te doen. Het verzorgt je lokken extra goed, en je kan er eentje kiezen al naargelang de noden van je haar. Zo’n ‘Powermix Shot’ kost je 10 euro en je kan het kopen bij jouw L’Oréal Professionnel kapper. Echt waar, je merkt het verschil ;-).

Openingsbeeld: & Other Stories

Meer haar-advies

SOURCE: Harpersbazaar.com