Ook vette huidjes moeten hun huid goed voeden ‘s nachts. Glimmen wil immers vaak zeggen dat je huid te weinig gehydrateerd is. De ideale nachtcrème voor een vette huid? Wij selecteerden enkele toppers.

Waarom een nachtcrème smeren?

’s Nachts trekt je huid haar verdedigingstroepen terug. Terwijl ze overdag een sterke beschermende barrière heeft, wordt ze ’s nachts meer doorlaatbaar. Dat betekent dat vocht makkelijker kan ontsnappen, maar ook dat je huid sneller en beter stofjes van buitenaf gaat opnemen. Ook als je een vette huid hebt, is een nachtcrème dus nodig. Je slaap is dan ook hét moment om vocht aan te vullen en het natuurlijke herstel van je huid te optimaliseren. Dat nachtelijke herstel is gebaseerd op vier mechanismen:

1. SNELLERE CELVERNIEUWING

Het aantal celdelingen stijgt ’s nachts, waardoor je huid sneller vernieuwt terwijl je slaapt. Bij dat proces wordt véél water gebruikt, het is dus belangrijk dat je een groot glas water drinkt voor je in je bed kruipt.

2. BETERE MICROCIRCULATIE

De bloeddoorstroming is tijdens de nacht optimaal, waardoor voedingsstoffen en vitamines beter getransporteerd worden naar de huid. Ook toxines kunnen beter afgevoerd worden. Als je nachtrust is verstoord, merk je dat dus meteen aan wallen of een gelige huid.

3. EXTRA AFSCHILFERING

De bovenste laag van onze opperhuid bestaat uit dode huidcellen. Na 4 à 6 weken worden die verwijderd en ontstaan er huidschilfertjes. ’s Nachts zou deze afschilfering optimaal zijn, zodat je met een frisse teint weer wakker wordt.

4. HERSTEL VAN DE BARRIÈREFUNCTIE

Door de intensieve celvernieuwing is de huidbarrière ’s nachts kwetsbaarder. Daardoor droogt je huid uit en is het belangrijk ze extra te hydrateren met de gepaste producten.

Shop: nachtcrème voor de vette huid

Tip: een serum is vaak ietsje frisser dan een crème. Voor vette huidjes voelt dat dan ook vaak aangenamer aan. Onze favorieten:

Immortelle Overnight Reset Oil-in-Serum – l’Occitane en Provence

Dit serum van l’Occitane en Provence ruikt naar de Immortelle bloem en noten van gesneden hooi, curry en zee. Perfect om ‘s avonds heerlijke te ontspannen. De textuur is absoluut niet kleverig en trekt meteen in de huid, waardoor er geen vlekken op je kopkussen achterblijven.

€ 59 voor 30ml via be.loccitane.com

Advanced Night Repair – Estée Lauder

Ook om je huid ‘s nachts te laten herstellen van alle vervuilende invloeden van buitenaf heeft Estée Lauder een erg efficiënt product in de aanbieding: of je nu een normaal, een droog of een vet huidtype hebt – of zelfs een combinatie van die laatste twee – de formule van het ‘Advanced Night Repair Recovery’-serum werkt onmiddellijk in op fijne lijntjes en hydrateert je huid tot diep in de poriën.

€ 72,50 voor 30ml via iciparisxl.be

Glycolic 10 Renew Overnight – SkinCeuticals

SkinCeuticals is een Amerikaans cosmeceuticamerk dat bij ons nog maar net op de markt is. Het bevat heel actieve stoffen die een bijna farmaceutische werking hebben. Deze nachtcrème is speciaal ontworpen voor de vette huid, met 10% glycolzuur die exfolieert en de celvernieuwing op gang trekt. 2% fytinezuur heldert de huid op.

€ 93 voor 50 ml bij de apotheker.

Aquasource Night Spa – Biotherm

Dromen van een gehydrateerde huid én ermee wakker worden? Dat kan dankzij de Aquasource Night Spa van Biotherm. De frisse gel bevat extracten van zee-organismen die afkomstig zijn uit Polynesische modder en de vochtreserves van de huid herstellen. Zo wordt je huid de hele nacht diep gehydrateerd, zodat je ‘s ochtends met een stralende teint weer wakker wordt. Tip: breng hem ook eens aan als masker en verwijder na 10 minuutjes het overtollig product met een watje.

€ 46,50 voor 50ml via debijenkorf.be

Openingsbeeld: Estée Lauder

Meer beauty