Vroeger enkel exclusief te gebruiken op Coachella, Werchter of een andere festivals met een behoorlijk zomerse inslag – of als extreme partylook op fuiven in je vroege tienerjaren, maar nu weer helemaal stijlvol trending voor de zomer: een streepje neon eyeliner.

Sinds de opvallende beautylook op de afgelopen Spring/Summer-modeweken van wat high fashion-credibiliteit werd voorzien, duiken de kleurrijke lijntjes steeds vaker de kop op in de streetstyle coole wereld, en ook fashion forward celebs als Rihanna en Solange Knowles weten er wel weg mee. Enkele van de leukste opties op een rijtje.

1. Tot in de puntjes

Voor wie de opvallende neon-look eerst even voorzichtig wil uitproberen, is deze neon-groene Fenty Beauty-look van Rihanna eventueel een leuke optie. Breng enkel wat eyeliner aan in het binnenste hoekje van je ogen. Heerlijk vibrant en bovendien zorgt de lichtgevende toets in de binnenste ooghoeken er nog eens voor dat je blik mooi, fris en open overkomt ook. Van een win-win-situatie gesproken!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Cat eye 2.0

Ook de Fall/Winter-runways van Natasha Zinko in Londen enkele weken geleden, mocht een streepje neon niet ontbreken. De modellen flaneerden er over de catwalk met een nieuwe, neon-variant van de thick eyeliner aan de ogen. Zowel straatwerkers-oranje, als opvallend lichtblauw en fuchsia tekenden present.

3. Kobaltblauw bij Solange

Ook kobalt- of koningsblauw is een vaak geziene kleur wat eyeliner-trends betreft. Vooral in een etnisch getinte look komt de kleur mooi tot zijn recht. Combineer met een paar etnisch geïnspireerde oorringen en flowy zijden jurk met boho-print en je look is klaar.

4. Think pink

Tot slot is ook bright pink – net als in zowat elke andere mode-gerelateerde discipline trouwens – helemaal ‘in’. Op de FW19/20-runways van Chromat was de neon eyeliner-trend – zoals het het felle merk betaamt overigens – in zijn meest opvallende variant te spotten. Niet alleen werd er gekozen voor een fuchsia streepje ónder de ogen, ook een wat neon roze oogschaduw op en rond het ooglid, mocht de beautylook van aardig wat kleurrijke opsmuk voorzien.

Shop de leukste neon eyeliners hier:

Neon eyeliner in fel oranje

Givenchy, Kohl Couture waterproof in Tangerine, €23. Koop het hier.

Neon eyeliner in petrol blue

M.A.C., Pearl glide intense eyeliner in petroleum-blauw, €17,50. Koop hem hier.

Neon eyeliner in mat roze

Dior, Show on Stage eyeliner in roze, €34,50. Shop hem hier.

Neon vloeibare eyeliner in drie kleuren

Fenty Beauty, Vivid liquid eyeliner in bold, €31,5. Shop ze hier.

Neon oogschaduw in tangerine

M.A.C., Extra dimension oogschaduw, €23,90. Shop hem hier.

Lees ook: