Plan je jouw haar een andere tint te geven tegen de herfst? Laat je dan leiden door de trendkleuren van 2019. Helder koper, warmblond of lowlights: voor elke coupe wat wils.

7 x haarkleuren voor de herfst

Schaduw aan de wortels

Photo News.
Photo News.

‘Schaduwhaar’ kan je vergelijken met een ombre omdat je er niet maandelijks voor naar de kapper hoeft. Toch is er een groot verschil. Bij een ombre blend je de ene kleur met een andere terwijl je met een ‘schaduw’ enkel héél donker blijft aan de wortels. Kijk naar Margot Robbie voor inspiratie.

Zonnig Californisch blond

Donna Ward / Getty Images.
Donna Ward / Getty Images.

Wil je toch nog een beetje zomer in je haar? Ga dan net als Blake Lively voor een warm en zonnig blond. Géén ijsachtige, koele, asblonde tinten, wél zonegekuste highlights als een écht Los Angeles girl.

Goud ‘brond’

Jeff Kravitz – Getty Images.
Jeff Kravitz – Getty Images.

Als je een warme huidskleur hebt, is dit goudachtige brond (tussen blond en bruin) van Jennifer Lopez een aanrader.

Nét niet gitzwart

Photo News.
Photo News.

Glossy haar dat nét niet zwart is, is altijd elegant. Kijk maar naar de warme zwarte coupe van Jenna Dewan.

Opgelicht koper

Photo News.
Photo News.

Altijd al rood willen gaan? Doe het nu! De heldere kleur lijkt héél gewaagd maar als je ‘m lichter maakt, wordt het net iets meer draagbaar. Mooi bij zowat iedereen, of je nu een bleke (als Madeline Brewer), olijfkleurige of donkere huid hebt.

Thee-rood

Photo News.
Photo News.

Het is belangrijk de juiste portie licht toe te voegen aan je kleur. Als je een warme huid hebt, wil je dat jouw gouden tinten uit je lichtere honingblonde basis springen. Als je een blekere huid hebt, ga dan eerder voor een koper basis, net als Emma Stone.

Warme herfsthighlights

Photo News.
Photo News.

Heb je donkerbruin haar? Voeg dimensie toe met warme highlights. Breng net als Dakota Johnson de inner chai tea latte in je naar boven met noten van abrikoos en kastanje.

Meer over haar