Home Beauty Nooit meer donkere vlekjes in je gelaat

Nooit meer donkere vlekjes in je gelaat

Nooit meer donkere vlekjes in je gelaat

Onze huid is een kostbaar goed. Helaas beseffen we dat vaak een tikkeltje te laat. Wanneer ons gelaat bijvoorbeeld donkere vlekjes krijgt van te veel zon en te weinig verzorging. Binnen vier weken die donkere huidvlekjes voor een groot deel wegtoveren? Dat kan perfect met deze tips. Al gebruik je ze natuurlijk beter preventief.

1. Laat acne rusten

Blijf met je handen ver weg van pukkeltjes en irritaties. Ze manueel proberen verwijderen, kan blijvende schade en vlekjes veroorzaken. Wat je wel kan doen, is puistjes dagelijks een paar keer behandelen met hydrocortisone, wat je bij de drogist of apotheker vindt.

2. Gebruik om de twee dagen een cleaning brush

Clarisonic Een cleansing brush reinigt je huid dieper en grondiger dan je handen en verwijdert tegelijk de dode huidcellen. Daardoor kan je huid verzorgingsproducten beter absorberen, zoals het serum tegen donkere vlekjes dat je straks gaat gebruiken. Om een optimaal resultaat te bekomen, is het natuurlijk belangrijk dat je ook de borstel goed verzorgt. Reinig ‘m na elke beurt en wissel de kop elke maand in voor een gloednieuw exemplaar.

Clarisonic Pack – 169 euro

3.  Pak je probleemzones dag en nacht aan

Donkere vlekjes hebben minstens vier weken nodig om te vervagen. Het is dus beter dat je ze gewoonweg geen kans geeft. Gebruik daarom elke ochtend én avond een brightening serum. 

Caudalie

Caudalie Radiance Serum Complexion Correction – 49,30 euro & L'Occitane Brightening Serum – 55 euro

4. Versnel het vervaagproces

Vitamine C Met een serum dat de juiste vitaminen bevat, kan je het vervaagproces van die vervelende donkere vlekjes in zesde versnelling zetten. Deze serums bevatten bovendien vaak een extra collageen-boostende werking, wat je huid ook gladder maakt en fijne lijntjes doet vervagen. 

Philosophy Turbo Booster C powder –  29 euro

 

 

 

 

5. Breng ELKE dag een SPF aan.

Ben je ‘s ochtends te gehaast om verschillende crèmes op je gelaat te smeren? Kies er dan één en laat dat dan een zonnewerende crème met een SPF van minstens 30 zijn. Uit grootschalig dermatologisch onderzoek blijkt dat zonnebescherming voor je gelaat niet alleen donkere vlekjes, rimpels en huidverkleuring vermijdt, maar dat het ook je kansen op huidkanker flink de kop indrukt. En er bestaat geen beter argument dan dat.

 

Na je beautyritueel volgt natuurlijk de make-up, met deze producten breng je de mooiste herfstkleuren ook in je make-up. Ga je liever voor een snelle look? Check dan hier deze tutorial voor een everyday make-up in minder dan 5 minuten.

 

Lees ook: 

Breng de kleuren van de herfst in je make-up

Bereid je huid voor op de winter