Het accessoire dat geen enkele vrouw wilt? Bags under your eyes, eentje aan je arm is immers al meer dan voldoende. Hoe je vanaf nu elke dag met een frisse blik opstaat? Zo.

Oogcrèmes tegen donkere kringen

Een goeie ooglook start bij de juiste verzorging. Je ogen zijn de meest fragiele zone van het gezicht en om te voorkomen dat expressierimpels veranderen in blijvende exemplaren, begin je maar beter goed (én vroeg genoeg) te smeren.

Ideal Resource Restorative Bright Eye Cream

Darphin
€ 50 voor 15 ml bij Ici Paris XL

We knipperen zo’n 20 keer per minuut (ofte: 1200 keer per uur, 28.000 keer per dag en dus 4 miljoen keer per jaar!). Dit is het werk van zo’n 22 oogspiertjes die je dus best extra in de watten legt. Kneed de huid rond je wenkbrauwen, draineer met twee vingers onder je ogen en trek het vel aan je slapen uit elkaar. Extracten van watermeloen, avocado, shea butter, vitamine C en vitamine E doen de rest.

Orchidée Impériale Black oog- en lipcontour crème

Guerlain
€ 590 voor 20 ml – navulling € 400 – bij Guerlain Parfumeur in Brussel

Guerlains BlackImmune technologie op basis van zwarte orchidee uit Peru verdedigt de ooghuid én maakt haar elke dag sterker. Extract van champagneblad (spilanthes) pakt specifiek de zones waar microcontracties plaatsvinden aan én parelmoerdeeltjes vangen het licht en verhelderen je huid. Gebruik de massagetool om extra te verfrissen en kalmeren.

Benefiance Wrinkel Smoothing Eye Cream

Shiseido
€ 77 voor 15 ml bij Ici Paris XL

ReNeura Technology+ is hét geheim achter deze vernieuwde gelcrème van Shiseido, die de communicatiefunctie tussen je huid en hersenen weer op gang trekt. Hierdoor verloopt de informatiestroom weer vlotter en is je huid opnieuw alert en in staat actieve ingrediënten uit crèmes te halen (in dit geval antioxiderende thee-extracten uit India, collageenboostend zeewier en verstevigende yuzu uit Japan). Pakt ook stressrimpeltjes aan – die je op één specifieke plek op het bovenste ooglid zou krijgen.

Roll-on voor vermoeide ogen

Klorane
€ 16,50 voor 15 ml bij de apotheker.

Wist je dat korenbloem verzachtend en ontzwellend werkt? Het water ervan heeft Klorane in een oogroller gegoten, die je meteen een frisse blik geeft en ontzwelt (er zit ook cafeïne in!). De formule is subtiel getint, mooi meegenomen.

All-Natural Retinol Infused Eye Mask

KNC Beauty
€ 26 voor 5 pakjes via thecoucouclub.com

Om de puff van onder je ogen te halen, kan je maskertjes kleven en met deze vallende sterren blijf je helemaal in eindejaarsthema. Er zit retinol in (tegen rimpels!) maar ook goud, hyaluronzuur, aloe vera en rozemarijn om te verhelderen en hydrateren. PS Vergeet je twee wensen niet!

Openingsbeeld: The CouCou Club

Meer beauty