Elke vrouw maakt zich er wel eens schuldig aan: droogshampoo. Logisch ook, want niets zo fijn als een touch-up van je haar met een spraytje hier en daar. Maar wist je dat er zoiets bestaat als ‘het ideale moment om je droogshampoo uit de schuif te halen’? Niet erg, wij vielen ook uit de lucht.

Blijkbaar bestaat er een manier om nòg meer uit je droogshampoo te halen dan wat je er al van krijgt. Alles zou te maken hebben met het moment van de dag waarop je het goedje in je haar verstuift.

Spray away

Celebrity-haarstilist Ryan Trygstad zou in een interview met InStyle het volgende hebben aangeraden: ‘Gebruik je droogshampoo al-tijd preventief, wat wil zeggen: ‘s avonds. Spray wat op je wortels tot je lokken krijtachtig aanvoelen (het product neemt alle overmatige olie op). Vervolgens hoef je jezelf in de ochtend geen zorgen meer te maken over vettig haar of sporen die je droogshampoo achterlaat. Je hoeft je coupe alleen nog maar in model te brengen en je bent helemaal klaar om te gaan.’

Als je ‘s nachts met droogshampoo op je haar slaapt, geef je het product voldoende tijd om alle olie op je kruin te absorberen. Je lokken voelen de volgende ochtend niet meer hard of plakkerig aan waardoor je opstaat met een frisse snit. Simple comme bonjour, je moet het gewoon weten ;-).

Is jouw droogshampoo (alweer) op en ben je op zoek naar een nieuwe? Wij testen voor jou de beste busjes uit en tippen deze 5 favorieten.

Openingsbeeld: Scapa SS17

Meer haarweetjes

Bron: Cosmopolitan NL