Slapen als een roosje doe je niet voor niks. Het is belangrijk voor je humeur, je energie-level én je huid. ‘Het schoonheidsslaapje’ komt immers niet zomaar aan z’n naam want goede slaapgewoontes doen écht wonderen. Dit doe je dus maar beter NIET.

Acne mechanica

Slaap je op je buik of zij? Je voelt ‘m al aankomen: dat is niet al te goed. We wéten dat met je hoofd in je kussen duiken een heerlijk gezellig en fijn gevoel geeft maar het heeft een enorm slechte invloed op je huid. De wrijving en de druk op je gezicht kunnen immers onzuiverheden als acne mechanica veroorzaken en dat wil je liever niet.

Volgens de Britse Sleep Assessment and Advisory Service slaapt maar 8% van de bevolking op z’n rug. Dat wil zeggen dat de overige 92% op haar buik of zij ligt, en dus met (een deel) van het gezicht in een kussen. Als je een snurker bent, is dat effectief de beste slaaphouding, maar als je last hebt van acne train je jezelf maar beter op de rugpositie. Investeer daarom in de juiste kussensloop, een goede matras die je lichaam ondersteunt én bouw een soort ‘fort’ van kussens rondom je om te voorkomen dat je op je zij op buik rolt. Heerlijk knus voor jou – iets minder voor je partner – maar ja: kiezen is ALTIJD verliezen (en gaat er iets boven een flawless huidje?).

Last van acne?

SOURCE: elle.nl