Last van hielkloven en droge voeten? Goed nieuws, want de laatste verzachtende crèmes, exfoliërende peelings en maskertjes zijn niet bestemd voor je gezicht – wél voor je onderstel.

1. Gebruik ingrediënten die werken

Neem elke week een voetbadje van zo’n 20 minuten. Doe er wat Alkali Salt Deacidifying van Susanne Kaufmann in, het neemt alle onzuiverheden weg en verzacht een droge, ruwe huid. Ook een voetbad met warme volle melk (het bevat melkzuur wat de huid zacht maakt) en enkele druppels essentiële oliën zou helpen. Pepermunt is verfrissend, tea tree is goed tegen infecties en pompelmoes of een andere sinaasvrucht werkt verjongend. Een bad met ‘bitterzout’ – een magnesiumzout van zwavelzuur – zou dan weer je bloedcirculatie boosten en roodheden verminderen.

2. Peel en verzorg

Om eelt aan te pakken, kan beter niet de hulp inschakelen van puimstenen want deze houden bacteriën vast. Scrub in plaats daarvan met ‘bitterzouten’ of probeer een peeling, zoals de PoshPeel Pedi Cure van Patchology. Elk pakketje bestaat uit een exfoliërende oplossing van zuren (glycolic, salicylic, lactic en citric) die je in een sokje gooit en dan rond je voet trekt voor een uur. Nadat je het eraf wast, kan je jouw voeten best 5 minuten in een dampend hete handdoek hullen om je poriën schoon te maken en de spanning in je spieren te verminderen.

3. Verzacht terwijl je slaapt

Masseer een handje Specialist voetbalm van [ comfort zone ] met stevige, cirkelende bewegingen in heel je voet voor je gaat slapen. Of koop jezelf een ultra-hydraterend voetensokje, zoals dat van Scholl. Voor een intensere detox, mix je de Cooling Foot Cream met wat Detox Oil van Susanne Kaufmann om een maskerachtige emulsie te creëren. Smeer ze op je voeten en doe er een zijden of kasjmier sok over.

4. Het trucje voor een langer resultaat

Om je voetjes extra lang zacht te houden, kan je regelmatig je voeten droogborstelen ‘s ochtends. Het verwijdert dode huidcellen en geeft energie. Mist daarna een zweet-absorberende spray van Réverénce de Bastien over je voeten en je bent klaar om ze te revealen.

Alkali Salt Deacidifying van Susanne Kaufmann

€ 41,82 – Shop het via findujour.com

Epsom zout (bitterzout)

€ 16,99 – Shop het via bol.com

PoshPeel Pedi Cure van Patchology

€ 38 – Shop het via revolve.com

Specialist voetbalm van [ comfort zone ]

€ 21 voor 75 ml – Shop het via parfuma.com

Voedend voetenmasker van Scholl Expert Care

€ 4,99 – Shop bij Kruidvat

Cooling Foot Cream van Susanne Kaufmann

€ 51 – Shop het via findujour.com

Detox oil van Susanne Kaufmann

€ 137,70 – Shop via findujour.com

Droge borstel van The Body Shop

€ 14 – Shop het hier

Silky Foot Talcum Powder van Réverénce de Bastien

€ 34 – Shop het via net-a-porter.com

Openingsbeeld: IMaxTree

Voeten klaar?