Home Beauty Parfum van de week: ‘La vie est belle Légère’ van Lancôme

Parfum van de week: ‘La vie est belle Légère’ van Lancôme

Parfum van de week: 'La vie est belle Légère' van Lancôme

Het leven kan toch mooi en luchtig zijn in de wereld van de parfum. Toch als je Lancôme heet en 'La vie est belle légère' introduceert.

Het vrolijke, vrouwelijke parfum 'La vie est belle' heeft een lichter broertje. De nieuwe flacon is bijna niet te onderscheiden van de vorige, maar het flesje en het lintje rond de hals zijn iets zachter van kleur. De vorm van de flacon blijft bijna onveranderd.

Er is dan ook veel tijd en werk gestopt in de ontwikkeling van de vorm. Die imiteert een glimlach (vandaar de felle ronding) en is een plat vierkant. Er is lang gezocht naar een juist evenwicht en een manier om de flacons regelmatige rondingen te geven. Met 'La vie est belle' en 'La vie est belle Légère' was het gelukt.

Het parfum zelf is eveneens een lichte versie van 'La vie est belle'. Het belangrijkste ingrediënt, de Iris Pallida, die Lancôme het blauwe goud noemt, speelt ook hier een hoofdrol. Samen met een akkoord van tonkaboon, vanille en (het wordt nog zoeter) praline, vormt de iris het hart van het parfum. Anders dan bij de vorige versie is dat de bloem wordt aangevuld met muskus, wat het parfum een katoenachtige en wazige toets geeft.

Het parfum heeft haar naam niet gestolen: het is luchtig en vrolijk. La vie est belle.

Vanaf €57 (voor 30ml)

MB