Op zoek naar een nieuw parfum voor dat komende BBQ-bubbelfeest? Met één van deze zomerse geuren kruip je met plezier weer uit je schulp. Kostbaar en ultravrouwelijk; de pareltjes van de parfummarkt.

Which one ‘shell’ I choose?

Parfum zomer

Sparkling Bouquet

“Een peer-lavendelsorbet die smelt op hartverwarmende vanille,” zo omschrijft Delphine Jelk haar creatie. Aangevuld met jasmijn en crèmige sandelhouttoetsen is deze fruitige, oriëntaalse geur een allemansvriend (Mon Guerlain, € 88,50 voor 50 ml EDP bij Ici Paris XL).

Déjà Vu Mood

Verleidelijk en tegelijkertijd lieflijk opent deze geur met bosframboos waarna Arabische jasmijn en saffraanbloem zich onthullen. In de basis herken je drijfhout, suikerspin en ambrox. Voor wie houdt van muskachtig en zoet (& Other Stories, € 30 voor 50 ml EDT)!

Rose N’Roses Roller-Pearl

Het parfum dat vorig jaar werd uitgebracht, komt nu in een handige roller. Met een parel glij je de rozengeur met frisse bergamot, mandarijn en witte musk over hals en pols. Handig on-the-go (Miss Dior, € 42 voor 20 ml EDT via dior.com).

Rose De Grasse Pour Filles

Dit jongere zusje van Aerin Lauders best verkochte geur belicht de speelsere kant van de roos. Bergamot en peer openen waarna roos omhuld in oranjebloesem tevoorschijn komt. Een zachte musk en ambrox zitten in de basis, eentje voor échte dame(tjes) dus (Aerin, € 75 voor 30 ml EDT via esteelauder.be).

Meer over geuren