Zorgen de feestdagen in mineur er bij jou ook voor dat je beauty- en modegewijs net alles uit de kast wilt halen? Uhu, klopt: ook hier mag het dit jaar toch net dat tikje meer zijn. Zin in een opvallende statement look die je ogen echt laten poppen? Probeer dan een van deze make-up trends met relatief high fashion gehalte eens.

Feest: 6 x oogverblindende make-up

1. Barok: streepje goud

Zin in een decadent feestje (met twee of drie ja, helaas) in roaring twenties-stijl? Ga dan eens voor een edgy barokke look met een streepje goud. Shiny gouden oogschaduw met een stevige streep zwarte eyeliner – al dan niet met flick – zijn altijd een goed idee. Maak je überstijlvolle partyproof look af met al even barok accessoire zoals een fluwelen diadeem of haarband met parels.

2. All about the lashes

Houd je het liever een beetje sober? Ook dan kan je je ogen absoluut laten poppen. Ga voor een heel zachte en subtiele nude tint op de ogen en vergeet eyeliner en mascara. Wat wél onmisbaar is: een goede wimperkruller en eventueel een verzorgend serum voor lange en volle wimpers (Lancôme, Cils Booster Lash Serum, € 49 – Koop het hier) . Wil je toch iets van make-up aanbrengen: kies dan voor een stevig kleurtje op de lippen. Ook die kan je ogen immers heel mooi doen uitkomen.

3. Oudroze metallics

Ook heel erg in deze winter: oudroze metallic tinten. Héél feestelijk en elegant en tegelijkertijd toch ook nog lichtjes subtiel. Voor een optimaal effect: houd het ook hier voor de rest weer vrij nude en simpel. Werk niet met een zware eyeliner of mascara, maar kies opnieuw voor een verzorgend wimperserum en eventueel voor een zachte tint roze op de lippen – liefst eentje uit hetzelfde kleurenpalet als de tint roze in je oogschaduw. Ook wat je teint betreft: ga voor natural. Bleek met contouren en opgeborstelde wenkbrauwen is hier key.

4. Steentjes en kristallen

Oké, de asymmetrische make-uplook met kristallen en steentjes van Adwoa Aboah voor de fall-winter show 20/21 van Halpern, is misschien lichtjes over the top voor je private kerst- en nieuwjaarsfeestje, maar het idee mag er zijn. Wees dit jaar zeker niet bang om met wat elegant uitgevoerde strass en een paar kristallen of steentjes aan de slag te gaan.

Wel fan van een steentje, maar houd je het toch liever iets meer ingetogen? Dan kan je ook voor een paar bescheiden juweeltjes op de wenkbrauwen gaan.

5. Kerstpalet: groen en paars

Ook een iets meer rock-‘n-roll getinte versie van Italiaanse bourgeoisie lijkt dit eindejaar helemaal in. In deze look kan je je wat oogmake-up betreft helemaal uitleven: ga voor een shiny, maar donkere en vrij kerstige tint groen op de ogen en voor een bordeaux – bijna purper – op je lippen. Ook de rand van je ogen mag in deze look vrij dik aangezet zijn: wees niet bang om met een potlood of wat liquid eyeliner en een stevige mascara aan de slag te gaan. The bigger the better is hier wel echt het codewoord.

6. Foil fix: ga voor zilver

Naast goud, is ook zilver deze winter weer helemaal in. Ga voor een stevige metallic look met foil fix overheen je hele ooglid. Heel erg in your face, maar mits een voor de rest vrij sobere make-up look oh zo elegant. Vul je beau monde feestlook aan met een al even gesofistikeerde outfit: denk hier opnieuw in de richting van Italiaanse neoromantiek of een streepje Dries Van Noten: ostentatieve bloemenjurken in een rijkelijke stof als fluweel en in relatief donkere en zware kleuren als kakigroen, paars en zwart zijn altijd een goed idee.

Ook nooit verkeerd: een paar embellishments of pailletten in purper en een statement tas of schoen om het af te maken.

De juiste techniek om een sublieme metallic foil fix aan te brengen nog niet helemaal onder de knie? Bekijk dan zeker deze tutorial even.

Meer lezen over beauty en feestdagen: