De stevigheid van je huid neemt af met de leeftijd en vooral je armen, decolleté, buik en billen lijden hieronder. Nét de zones die je badpak genadeloos blootstelt. Sporten, voldoende slaap en de juiste verzorging helpen, maar ook supplementen boosten het resultaat.

Slik je strak

Slikken is al een tijdje ‘in’ en hoewel je geen magie moet verwachten, kunnen schoonheidspillen bepaalde kwaaltjes verlichten.

Super supplementen

“Veroudering kun je meten aan de lengte van de telomeren in je celkern,” legt Elisabeth Houben, antiagingarts en medisch directeur van Health Science & Nutrition, uit. “Hoe korter de telomeer van je chromosoom, hoe ouder de cel. Vooral stress, hormonen en voeding hebben een impact. Het komt erop aan je telomeren te verlengen waardoor de cel weer betere eiwitten gaat maken. Onder meer groene thee, kurkuma, broccoli, granaatappel en resveratrol uit druivenpitten hebben anti-aging eigenschappen. Weet wel: je darmflora moet optimaal zijn om die extra’s op te kunnen nemen. Als je flora niet in orde is, halen supplementen weinig uit.”

Nuttige nutraceuticals

Nutraceuticals gaan verder dan het aanvullen van vitamines en mineralen. Ze pakken het probleem zelf aan met bioactieve stoffen. “Een nutraceutical (ook wel: een voedingsstof met farmaceutische werking) zorgt ervoor dat fysiologische processen opnieuw aangewakkerd worden,” volgens Ilse Deplancke, apotheker en oprichtster van Adephar. “Neem nu bijvoorbeeld je collageengehalte. Vanaf je 21ste begint het te dalen waardoor je huid dunner wordt en je rimpels krijgt. Een nutraceutical trekt de collageenenzymen weer op gang waardoor je lichaam het zélf opnieuw aanmaakt. Het doet dus meer dan enkel tekorten corrigeren en het is wetenschappelijk onderbouwd.”

Mix van zuivere plantenextracten, vitaminen en mineralen

Ultimate Woman
€ 87 voor 60 capsules via health-science.be
.

Supplement met vitamine C, zink en vitamine A

The Nue Co.
€ 45 voor 30 capsules via thecoucouclub.com

Capsules met zuiver hyaluronzuur en een hyaluronzuur-collageencomplex

Doctor Babor
€ 59,90 voor 60 capsules via be.babor.com

Nutraceutical die keratine-, elastine- en collageenproductie op gang trekt

BioSil
€ 33,95 voor 60 capsules bij de apotheek

Strak in badpak

Openingsbeeld: SS20 Hunkemöller Swim