Van een mullet over een korte bob tot mushroom brown en shadow roots. Tussen de lockdowns door, is dìt wat momenteel het meest gevraagd wordt bij de kapper.

1. De snits

Op het matje

De vrouwelijke vorm van het Joe Exotic-nektapijt is in. La Casa de Papel-actrice Úrsula Corberó staat bijvoorbeeld prachtig met zo’n mullet en ook zangeres Miley Cyrus staat op de cover van haar Plastic Hearts-album met een eighties nektapijtje.

Ook kapper Jochen Vanhoudt bevestigt dat de mullet een ding is, “maar ook de middenscheiding is populair. Zeker jonge meisjes willen plots van hun zijscheiding af. Daarnaast zijn curtain bangs enorm veel gevraagd en zijn stijle lokken nu echt wel uit. Je post-lockdownkapsel mag gezien worden: volume aan de wortel is dan ook het codewoord!”

Korte bob

Kort, mét zijscheiding. Zo ziet de bob anno 2021 eruit. Of dat is toch hoe Chanel en Lanvin het zien. De bob vervangt de langere lob en is recht geknipt.

Lage knotjes

Eentje is geentje en daarom gaan we dit jaar voor 2, 3, misschien zelfs 4 (bij Fendi!) lage dotjes. Heel chic en perfect als het feest straks weer losbarst.

Zeepony

Na egels, leeuwen en sterren bestaan er nu ook… zeepony’s. Ook wel: de net-uit-zeecoupe van vorig jaar maar dan met froufrou die tegen je voorhoofd kleeft. Handig als je tijd tekort komt ’s ochtends. Gezien bij Chloé en Versace; die laatste combineert met badpak en schelpen maar dit werkt net zo goed bij een kantooroutfit.

2. De kleuren

Brunettes

Mushroom is de meest gevraagde kleur sinds we terug openzijn,” zegt kapper Jochen Vanhoudt. “Ook wel: een koele bruintint waaruit al het rood wordt weggefilterd.”

“Verder is Rose Brown enorm in opmars, ook wel: een fuchsiaroze glans die op lichtere lokken extra hard doorkomt. Brunettes die benieuwd zijn of dit iets voor hen is, kunnen eerst eens experimenteren met een kleurmasker (Rose Blaze Color Fresh Mask van Wella, € 21,99 via jochenvanhoudt.be) dat 2 wasbeurten houdt.”

Blondines

“Blondines vragen het vaakst naar een balayage met ‘uitgroei’,” volgens Jochen. “Ombres en sombres blijven dus goed scoren maar ook de shadow roots worden vaak gevraagd. Je haar houdt hierbij bovenaan een centimetertje natuurlijke, donkere kleur òf de balayage wordt toch tegen de uitgroei gezet maar met een donkere toner aangezet waardoor je een 3D effect creëert.”

“De echte durvers? Die vragen bubblegum pink!”

Roodharigen

Oranjekoper is dit seizoen dé kleur voor roodharigen,” weet Jochen. “Geen felle coupes, wel natuurlijke, zachte tinten die dicht tegen goud aanleunen.”

3. De accessoires

Voeg wat accessoires toe als je slag niet meewil of je een uitgroei wil verbergen. Zoals: een sjaaltje, diadeem, strategisch geplaatste schuifspeldjes, schuivers met parelmoer of – hier zijn de eighties weer – een XL scrunchie (google ‘I, Tonya’ voor inspiratie, bolle froufrou optioneel).

XL organza scrunchie

€ 10 bij Arket

Speldjes met parelmoer

€ 15 bij IKKS

Dunne zijden sjaal

€ 84 bij Marylène Madou

Meer beauty

Openingsbeeld: Úrsula Corberó met mullet by Getty Images.