Reese Witherspoon ziet er op haar 43 super uit, dat mag gezegd. Je zou zelfs bijna kunnen stellen dat je op deze foto met Ava Philippe niet eens merkt wie dochter en wie mama is. Hoe ze dat voor elkaar speelt? Dankzij een 3-stappen-verzorgingsroutine boordevol anti-age ingrediënten.

De nachtroutine van Reese

Witherspoons routine voor het slapengaan bestaat uit amper 3 stappen: een cleanser, massagetool en een at-home peeling. Dat deelde de Big Little Lies actrice onlangs in een video op haar Instagram stories. Nadat ze heel wat reacties kreeg op een vorige post rond haar verzorging na een filmopname, besloot ze ook haar nachtroutine te delen.

Volgens haar zijn eenvoud en kwaliteitsvolle producten dé sleutelwoorden voor een gezonde huid. Welke producten dat dan zijn? Deze:

Stap 1: reinigen

Als ambassadrice van het merk gebruikt ze de Ceramide Replenishing Cleansing Oil van Elizabeth Arden om te reinigen. Ze brengt wat aan op een watje: “Het neemt al mijn make-up weg en het maakt mijn huid zo zacht en gevoed. Love this!”

Oliereinigers zijn inderdaad een goeie eerste stap omdat ze onzuiverheden verwijderen zonder het natuurlijke vocht eruit te halen. Deze bestaat uit onder andere olijf-, saffloer- en abrikozenpitolie die je huid voeden terwijl het vuil, overtollige olie en make-up eraf haalt.

Ceramide Replenishing Cleansing Oil (Elizabeth Arden, € 18,95).

Stap 2: Massage

Een gezichtsmassage lijkt misschien een overbodige stap maar als het voor Witherspoon helpt, zal het dat voor ons ook wel doen. Zo’n tool voorkomt tijdelijk zwellingen en wallen.

Reese gebruikt de NuVibe RX Amethyst Massaging Beauty Roller die zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie. Ze rolt er in cirkeltjes mee rond haar kaaklijn en ogen. “Ik doe het ‘s ochtends ook. Het helpt me af te geraken van die donkere kringen.”

Nuvibe Rx Amethyst Massaging Beauty Roller (Nurse Jamie, € 117,64).

Stap 3: Peeling

Na een snelle massage, spoelt Witherspoon haar gezicht met warm water en gaat ze over op de derde stap: een at-home chemische peeling.

In de Prevage Progressive Renewal Treatment zitten sterke actieven zoals melkzuur en gluconolactone die de celvernieuwing stimuleren en een glow brengen op je huid. De behandeling bestaat uit 4 stappen die je 4 weken lang élke dag moet uitvoeren. “Deze is heel mild,” volgens Reese.

Prevage Progressive Renewal Treatment (Elizabeth Arden, € 209,45).

Na de peeling gaat Reese nog over tot een laatste stap: “Vergeet niet om ‘s nachts een goeie moisturizer te smeren.” Over welke zij dan precies gebruikt, houdt ze de lippen stijf op elkaar, hopelijk iets voor haar volgende beautyvideo!

Openingsbeeld: Photo News

Meer over Reese Witherspoon