To scrub or not to scrub? Sowieso het eerste, want af en toe dode huidcellen van je lichaam elimineren, kan nooit kwaad. Maar op welk moment van de dag haal je best die grove korrel naar boven? That’s the question!

Een frequente scrubsessie is onmisbaar in een goede skincare routine, maar het is lang niet het enige. Lees hier de 10 skincare stappen waarvoor je huid je écht dankbaar zal zijn.

Waarom scrubben?

Met scrubben verwijder je dode huidcellen die aan de oppervlakte van je huid liggen. Daarnaast krijg je er zonnecrème, viezigheid en restjes make-up en crème mee uit je poriën. Qua effect maakt het dus niet zoveel uit of je nu ’s ochtends of ’s avonds scrubt, maar toch heeft elk deel van de dag zo z’n voordelen.

De voordelen van ’s avonds

Je huid herstelt zichzelf tijdens de nacht. Daarom is het misschien niet zo slim om die kersverse huidcellen de volgende ochtend alweer weg te scrubben. Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan je beter ‘s avonds aan de slag gaan zodat je huid zich ‘s nachts weer kan vernieuwen. Voelt het bovendien niet hemels om met poezelzachte benen onder de lakens te kruipen?

Jonge huid scrubben

Als je nog een jonge huid hebt, hoef je niet te kwistig om te springen met scrubben. Vooral wie een gevoelig huidje heeft, gaat dus beter voor een avondscrub. Voor zowel de jonge als oudere huid geldt dat verzorgingsproducten dieper intrekken als ze gescrubd is. Je vel neemt de vitaminen en antioxidanten immers beter op.

Rijpe huid scrubben

Als je een rijpere huid hebt, gebruik je ‘s nachts waarschijnlijk anti-agecrèmes. In de meesten zit retinol of vitamine A, waarvan je huid snel geïrriteerd kan raken. Profiteer in dit geval van een ochtendscrub. Je verkleint namelijk de kans op irritatie omdat je huid ’s avonds al flink aangesterkt is en dus de nachtcrème beter kan verdragen.

Feelings favorieten

1. Voor het gezicht

Paula Begoun ontwikkelde een super milde scrub die je huid zijdezacht maakt en niet irriteert. Hij verwijdert heftige make-up, zonnecrème en onzuiverheden terwijl het oppervlak van de huid voorzichtig wordt gepolijst met natuurlijke, biologisch afbreekbare jojoba-bolletjes. Deze drukgevoelige bolletjes lossen langzaam op tijdens het reinigen, waardoor het onmogelijk wordt om je huid te beschadigen.

The UnScrub van Paula’s Choice kost € 29 voor 118 ml.

2. Voor het lichaam

Deze lichtschuimende douche-scrub reinigt je huid grondig en verwijdert dode huidcellen mild. Je kan Shower Scrub dagelijks gebruiken want de fijne scrubdeeltjes zijn 100% natuurlijk. Lief voor je huid én voor het milieu!

De Classic Shower Scrub Sweet Morning Mint van RainPharma kost € 19,95 voor 250 ml.

Meer beauty must-knows