Om de strijd aan te gaan tegen rimpels, haaruitval en overtollige kilo’s, grijpen meer en meer vrouwen naar pillen. Maar werken die pillen eigenlijk wel? En zijn ze niet gevaarlijk? Wij vroegen het aan een expert.

Schoonheidspillen overal

Gespecialiseerd in online verkoop van kleren en luxeaccessoires, is Net-a-Porter intussen een gevestigde waarde. Bij een kijkje op de sectie «wellness» sta je wel versteld. Geen zijden kamerjassen of geborduurde slofjes, wel pillen en poeders met namen als «Radiant Skin Beauty Dose» en «Clean and Lean». Een aanstormende hype?

Wat meteen opvalt

Enkele vaststellingen over deze nieuwe tendens:

  • Er zijn drie grote segmenten in pillenland: beautypillen (meer éclat, gezonde glow), antirimpelpillen (strak en stevig) en afslankpillen (dunner zonder dieet).
  • Er zijn heel grote prijsverschillen tussen merken, voor pillen die eigenlijk hetzelfde beloven.
  • Je moet stevig wat geduld hebben: op bijna alle bijsluiters staat iets genre ‘pas resultaat na 24 weken’. Dat is een half jaar afwachten dus!

“Het is een en-en-en verhaal: én een goede verzorging, én supplementen én een huidbehandeling of -ingreep bij de dermatoloog.”

Wat denkt de expert?

Dermatoloog Kim Lapière volgt de nieuwste technieken op de voet:

«Supplementen kunnen zeker een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse verzorgingsroutine, maar ik geloof niet dat ze solo het verschil kunnen maken. Het is een en-en-en verhaal: én een goede verzorging, én supplementen én een huidbehandeling of -ingreep bij de dermatoloog. Ik wil ook graag toevoegen dat mensen altijd alert moeten zijn wanneer ze pillen kopen via het internet: lees de bijsluiter, ga na wat er exact in de supplementen zit en overleg met een arts of apotheker voor je aan het slikken gaat.»

4 x beautypillen

Capilaé voor je haar

Capilaé
Bekijk het hier

Capilaé verbetert fijn, breekbaar en krullen haar dat beschadigd is door haardrogers en haarkleuring.

111 skin voor een stralende teint

111 skin
Bekijk het hier

Een stevige cocktail vol vitamines (A, C, E, Q10), antioxidanten en probiotica die je huid boosten.

Imedeen voor een jonge huid

Imedeen Time Perfection
Bekijk het hier

Een antihuidverouderingssupplement dat fijne lijntjes vermindert en de vochtbalans van je huid verbetert.

Sarah Chapman voor een voller gezicht

Sarah Chapman
Bekijk het hier

Een duo van pillen dat je inneemt voor het slapen om wakker te worden met een vollere en stevigere huid zonder lijntjes.

Beauty zonder pillen

5 tips om droge lokken te vermijden
4 x trucjes om instant 5 jaar jonger te lijken
4 tips tegen wallen onder je ogen
Dit is hét geheime wapen tegen jouw overtollige kilo’s