Parfum blijft het ultieme kerstcadeau, vindt beautyjournaliste Sofie Albrecht. Dit zijn de opvallendste nieuwkomers.

 

Stralen als een diamant

De eerste keer dat Mathilde Laurent diamanten droeg, raakte ze gefascineerd door het fonkelen van de verschillende kleuren licht. Dat gaf de huisparfumeur van Cartier de inspiratie voor Carat (EDP 50 ml: € 72,90, parfumerie), een frisse, zuivere witte bloemengeur die is opgebouwd uit 7 bloemen. Elk daarvan staat voor 1 van de kleuren van het licht.

Carat van Cartier – 50 ml voor 72,90 euro.

Fruit zonder zoet

Als je van (rood) fruit houdt, maar niet van overdreven zoet, dan is Burberry Her (EDP 50 ml: € 79, parfumerie) iets voor jou. De crèmige jasmijn, het droge, transparante hout en veel witte muskus geven dit parfum a touch of velvet.

Her van Burberry – 50 ml voor 79 euro.

 

Uniek en exotisch

Toen ik een foto van een roze meer in Tasmanië zag, werd mijn bucketlist meteen langer. Hier groeien de zeldzame Boroniabloemen in het wild. Ze zijn extreem duur en niet geschikt voor grote merken. Het Australische Goldfield & Banks gebruikte ze voor hun nieuwe parfum, Southern Bloom. Een opulente houtige bloemengeur (EDP 100 ml: € 165, nicheparfumerie) die als niets anders ruikt.

Southern bloom van Goldfield & Banks – 100 ml voor 165 euro.

Voor special momenten

Jacques Cavallier, huisparfumeur bij Louis Vuitton, wilde speciale momenten vangen in een parfum. Attrape-Rêves (EDP 100 ml: € 210, vulling: 125 ml, louisvuitton.com) bevat een akkoord van donkere chocolade en een mespunt patchoeli, dat mooi combineert met rozen en pioenen. Alles op smaak gebracht met lychee en gember. Een pittige rozengeur die iets verslavends heeft.

Attrape-Rêves van Louis Vuitton – 100 ml voor 210 euro. 

De geur van licht

Profumum Roma, een Italiaans nichemerk met mooie parfums vol natuurlijke ingrediënten, lanceert Noti di Profumi (EDP 100 ml: € 230, Senteurs d’Ailleurs), een collectie van 6 geuren. Nog voor ik ze had geroken, was ik gecharmeerd door Luce, de naam van mijn dochter, wat ‘licht’ betekent in het Italiaans. Luce ruikt zacht (crèmig sandelhout en bloemen) en pittig (roze peper en kardamom) tegelijk, net zoals mijn dochter is.

Noti di Profumi van Profumum Roma – 100 ml voor 230 euro.

 

Meer over beauty: