Home Beauty SOS kapsel: vervelende krullen verzorgen

SOS kapsel: vervelende krullen verzorgen

SOS kapsel: vervelende krullen verzorgen

Barst jouw kapsel bij hoge luchtvochtigheid spontaan uit in vervelende krullen? Erg lastig! 30% van de vrouwen heeft last van kroezend haar. Gelukkig bestaat er een aangepaste haarverzorging. Ontdek onze tips voor weerbarstig haar.

‘Strijk’ je krullen glad

L'Oréal Professionnel lanceert de Steampod: een futuristisch stoomstrijkijzer dat weerbarstig haar op een veilige en snelle manier tot 6 maanden in bedwang houdt. De kapper kan het voor je doen (€ 10 – € 20), maar er is ook een Steampod in thuisformaat (te koop vanaf 15/9, richtprijs: € 185,50). Bij de L'Oréal Professionnel-kapper kun je ook nog altijd terecht voor een gladmakende 'Egyptische' brushing (€ 10 – € 20) met één van de nieuwe Mythic Oils.

DIY : Conditioner tegen vervelende krullen

Zonder haardroger: Kneed een leave-in conditioner, spray of anti-frizzserum door je vochtige haar en laat het daarna aan de lucht drogen. Je krijgt sluik haar waar Morticia Addams jaloers op zou zijn.
Aanraders: Frizz-Ease Thermal Protection serum van John Frieda (€ 13,99), de Marine Summer Hair Anti-frizz Cream van Frédéric Fekkai (€ 23) en de leave-in Huile Lactée uit de Kérastase Soleil-lijn voor gevoelig kroeshaar (€ 22).
Must-have: Met de Instyler van Hollywood-kapper Dean Banowetz maak je je haar instant glad, zelfs bij lage temperaturen (€ 99. www.instyler.be).

Antikroes-tips

  1. Droog je haar nooit met een handdoek. De wrijving zorgt er alleen maar voor dat het nog meer begint te kroezen. Dep het eventueel met dikke vellen keukenrol.
  2. Blijf van je haar af. Als je er vaak met je handen in zit, zal geen enkel product kunnen voorkomen dat je in Janis Joplin verandert.
  3. www.naturallycurly.com is een Amerikaanse zelfhulp-community voor 'curlies'. Je vindt er nuttige tips en besprekingen van anti-kroesproducten en je kunt zelfs een frizz-forecast aanvragen: een voorspelling van de luchtvochtigheid. De site heeft ook een gratis Curls-On-the-Go-app voor je smartphone.