Te droog, te saai, te dun, te pluizig…geen kapselprobleem dat onze huiskapper Jochen Vanhoudt niet aankan. Happy herfsthaar? Doe je zo!

ANNE (39), heeft een beautywebshop

VOOR

NA

Help: “Ik heb fijn, pluizig haar en bijzonder weinig volume. Sinds de geboorte van mijn kinderen ben ik een derde van mijn haar verloren. Ik heb al alle mogelijke stylingproducten geprobeerd, maar niets helpt.”

Droomkapsel: “Dik haar!”

Kapselblunder: “Ik heb mijn haar ooit met henna rood gekleurd. Sindsdien heb ik het nooit meer gekleurd.”

Nooit: “Een korte coupe is niet mijn ding en ik wil mijn eigen natuurlijke haarkleur graag behouden.”

Jochens oplossing: “Extensions! Anne wil geen lange lokken, maar extensions zijn ideaal voor een beetje extra volume. Ik heb gekozen voor een weaving op de Europese manier; zonder lijm, waardoor haar eigen haar niet beschadigd wordt. Royalty hairextensions heeft verschillende soorten haar, waardoor je kunt kiezen voor het type haar dat het dichtst aanleunt bij de klant. Bij Anne heb ik voor fijn haar gekozen dat een beetje golvend valt, waardoor het resultaat heel natuurlijk is.”

Kostprijs: € 640 all-in.

INGE (47), salesmedewerker in de medische sector

VOOR

NA

Help: “Mijn haar is futloos en heeft na de zomer een rossige schijn door de zon. Ik heb ook veel kleine babyhaartjes. Ik vraag me bovendien weleens af of mijn lange haar nog past op mijn leeftijd?”

Nooit: “Roze of blauw haar; ik snap die trend niet.”

Droomhaar: “Natuurlijke, lange, vrouwelijke lokken.”

Jochens oplossing: “Bij Inge heb ik gekozen voor asblond en babylights voor wat meer diepte in de kleur. De verknipte laagjes en beach waves zorgen voor een speelser, jong kapsel.”

Het verdict: “Zowel de lengte als de kleur heb ik nog nooit gehad en dan die waves! Dit kapsel voelt heel natuurlijk, exact wat ik wou. Jochen wordt mijn nieuwe kapper.” (lacht)

LYNN (36), videomaker

VOOR

NA

Help: “Ik heb altijd hetzelfde kapsel, tijd voor verandering! Gelukkig heb ik makkelijk haar.”

Voorbeeld: “ Alexa Chung en haar fantastische bob of de curtain bangs van Brigitte Bardot.”

Nooit: “Blonderen!”

Wens: “Iets verfrissends; Jochen krijgt carte blanche.”

Kapselblunder: “Ik heb ooit één kant van mijn haar afgeschoren. Toen was ik er blij mee, maar achteraf gezien was het niet de beste keuze.”

Jochens oplossing: “Een korte, schuine bob met curtain bangs in mokkabruin is weer helemaal in.”

Het verdict: “Wow, wat een metamorfose. Zo 90’s!”

NANCY (57), geniet even van een werkpauze

VOOR

NA

Help: “Ik verf mijn haar al jaren, omdat ik anders helemaal grijs ben. Daardoor is het nogal dun en droog. Ik zei vroeger altijd: ‘Ik ga liever naar de tandarts dan naar de kapper’. Dus dit is een grote uitdaging voor mij.”

Had ik maar het haar van: “Goedele Wachters van Het Journaal.”

Nooit: “Madammenhaar! Ik hou het liever speels.”

Grootste kapselblunder: “Ik ben eens in Spanje naar de kapper geweest, maar door de taalbarrière werd ‘een beetje korter’ wel héél erg kort. Mijn vriendin herkende me niet meer.”

Jochens oplossing: “We hebben Nancy’s lengte behouden, maar we hebben het goed wat dégradé gegeven voor meer leven in haar lokken. Ik heb een warme kleur voor haar gekozen, omdat ze een vrij bleke huid heeft.”

Het verdict: “De kleur vind ik fantastisch, zo warm. Het is wel even wennen dat ik mijn haar niet meer achter mijn oren kan steken.”

 

5 snelle tips van Jochen

  • De winter is het uitgelezen seizoen voor blondines om hun lokken even rust te geven. Koude kleuren zijn schadelijker voor het haar dan warme tinten. Kies daarom tijdens de wintermaanden voor een donkere basis met Venetiaans blonde highlights om je haar gezond te houden.
  • Bleke huid in de winter? Kies dan voor net een tintje donkerder op je haar dan gewoonlijk.
  • Heb je last van babyhaartjes? Dan zijn laagjes de oplossing. Die korte haartjes vallen mooier in het kapsel als je je lange lokken laat opknippen.
  • Probeer je zwarte haren nooit zelf te kleuren. Zwarte lokken moet je altijd eerst even bleachen vooraleer er een kleur op te zetten.
  • Wil je je haar niet kleuren, maar droom je van meer glans? Een kleurshampoo in je eigen haarkleur doet wonderen.

 

Meer haartips:

DOOR: KRISTIN STOFFELS. FOTO’S: LIESBET PEREMANS