Oké, de meeste modellen zullen sowieso al vrij genetisch gezegend zijn met een voortreffelijk huidje, maar zonder de juiste verzorging staan ook zij nergens. Als één van hen uit de biecht klapt wat beautygeheimen betreft, zijn wij er dan ook als de kippen bij met pen en papier.

Zo verklapte Amerikaans model én actrice Emily Ratajkowski afgelopen week in een interview met Couveteur hoe ze haar gelaat ‘s avonds prept voor een heerlijke nacht van rust en ‘restauratie‘. Leuk weetje: haar absolute favoriet is eigenlijk een productje voor mannen.

View this post on Instagram

Holding onto that Mexico tan ✨

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

1. Cleansing en exfoliating

“Het maakt niet uit hoe druk mijn dag geweest is, voldoende tijd nemen om mijn huid ‘s avonds te zuiveren én van de nodige make-up te ontdoen, doe ik altijd”, zo klinkt het. De cleanser die Ratajkowski daarvoor het liefst ter hand neemt, is er eentje van het betaalbare (!) high street label Kiehl’s – en dan nog wel eentje uit de mannenrayon. “Die cleanser gebruik ik zowat iedere dag, als mijn huid er min of meer oké uitziet en ik dat niet wil verpesten met al te invasieve of een overload aan producten.”

Kiehl’s age defender exfoliating cleanser, €25,5. Koop hem hier.

Wanneer er iets meer werk aan de winkel is, gebruikt het model ook nog een tea tree exfoliating face wash.

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser, €17,5. Koop hem hier.

2. Hydrateren en verzorgen

Wie afgaande op de eerste twee producten, al jolijtig victorie kraait om de betaalbaarheid van Ratajkowski’s beautyroutine, komt toch eerder bedrogen uit. Terwijl de goedkopere cleansers de kosten enigzins drukken, zorgen de crèmes en serums waarmee ze daarna aanvult, alsnog voor een aardig kostenplaatje: in totaal zo’n €700.

Om haar huid te boosten met wat vitamine A, gebruikt Ratajkowski een retinolproduct. “Ik houd heel erg van Joanna Vargas’ Super Nova Serum, het is echt een wondermiddel.”

Johanna Varga’s Super Nova Serum, €315. Koop het hier.

3. Blenden

Tot slot sluit het model af met een rijke crème om tot een totaalverzorging te komen. “Na het serum smeer ik nog een klein laagje Barbara Strum’s cream rich, die laat alle ingetrokken producten mooi samensmelten, zodat mijn huid er ‘s ochtends weer onberispelijk bijligt”.

Barbara Strum’s cream rich, €201. Koop hem hier.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

4. Droge huid

Als het model écht last heeft van een droge huid, durft ze aan haar routine ook nog wel eens een vleugje Sisley Black Rose Oil toevoegen. En ook By Terry is één van haar favoriete skincare brands.

Sisley Black Rose Oil, €169,90. Koop hem hier.

By Terry Baume de Rose, €79,5. Koop hem hier.

Beeld: Photonews. 

Lees ook: