Daar is de zomer, daar is de zon! Net als je ‘goedgemutstheid’, garderobe, eetgewoontes en uitjes kan ook je beautyroutine een flinke metamorfose ondergaan. Feeling vroeg enkele bekende gezichten naar hun zomerse beautygeheimen.

Summer Switch-up met Eline De Munck

Eline De Munck is influencer, tv-figuur en mama van Odette Lunettes, een hip brillenmerk dat ze in 2015 samen met Bob Geraets uit de grond stampte. Een brilletje van Odette is tijdloos maar met een edgy touch, precies hoe we haar stijl kunnen omschrijven. Maar wat smeren boss ladies zoal? Tijd voor een beauty-onderonsje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is zomer! Naar welke dagcrème schakel je deze maanden over?

Tijdens de zomermaanden breng ik graag een lichte formule aan maar zorg ik er ook voor dat mijn huid goed gehydrateerd blijft. Wat de meesten vergeten is dat we best een zonnefilter aanbrengen, ook als er geen zon is. Daarom ben ik sinds enkele maanden echt fan van de UV Beauty Shield van Yves Rocher. Deze anti-aging lijn met zonnebescherming (factor 30) beschermt de huid tegen schadelijke factoren zoals UV, stress, vermoeidheid, vervuiling en hydrateert tegelijkertijd, heerlijk! Voor mij is het ook de perfecte make-up basis. Het trekt bovendien ook heel snel in en laat geen glanzende schijn achter op mijn gezicht.

Grijp je in de zomer naar een ander kleurenpalet qua make-up? Waar hou je van?

Ik hou er wel van om mijn lippen een nude kleurtje te geven tijdens de warme zomermaanden. Een mat gemaakte mond blijft voor mij een beauty klassieker, maar ook met een gloss over het nude is het heel fijn. Hiervoor gebruik ik graag de lippotloden en lippenstiften van Jane Iredale, deze zijn heel gemakkelijk aan te brengen en voeden mijn lippen heel hard. Ze hoeven ook niet geslepen te worden en ik kan het puntje dus niet laten afbreken, heel handig voor mij 😉.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat doe je om je huid optimaal te beschermen tegen de zon?

Zelf ben ik niet zo’n grote zonneklopper, ik heb een heel lichte huid dus bescherm mijn huid altijd heel goed en ga op tijd in de schaduw zitten als ik op reis ben. In mijn handtas zit altijd een kleine SPF tube, factor 50 die ik gebruik voor mijn gezicht en hals. Een klein formaat die standaard in mijn handtas zit tijdens de zomermaanden.

Wat is je ultieme tip voor een egaalbruine huid?

Wat ik elk jaar doe alvorens ik op reis vertrek is mijn huid goed scrubben. Ik las dat dit ervoor zorgt dat je je kleur minder snel verliest en je huid langer mooi houdt. Hiervoor gebruik ik een milde scrubhandschoen die mijn huid niet schaadt. Na het zonnen breng ik standaard een aftersun aan om mijn huid goed te beschermen en tegelijkertijd te hydrateren. Hiervoor bezwijk ik weer voor Yves Rocher, in hun 3-in-1 aftersun zit de heerlijke, welbekende Monoï geur. Het geeft je een instant vakantiegevoel.

Welk beautyproduct kan je absoluut niet missen tijdens de hete maanden?

A little bit of mascara goes a long way, right? Ik probeer geen overdadige make-up aan te brengen en al zeker geen dikke foundations tijdens de zomer. Ik laat het natuurlijke zonlicht haar werk doen en werk dit af met een goede mascara. Het geeft je meteen een open blik en zorgt ervoor dat je er minder moe uitziet, zeker na een lange zomernacht 😉. Ik zet mijn wimpers graag dik aan en heb graag lange, volle wimpers. Hiervoor gebruik ik een mascara op basis van Bamboevezels met gegolfde borstelhaartjes.

View this post on Instagram

Starving #AndMelting #MouilleuxForValentine

A post shared by elinedemunck (@elinedemunck) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe ziet jouw reistoiletzak eruit?

Mijn gezichtsverzorgingsroutine gaat overal mee, in mijn beauty case zitten ook altijd reinigingsdoekjes, heel handig zeker op festivals tijdens de zomer. Ik probeer toch ergens wel mee mijn ecologische voetafdruk te beperken dus ik pak ook altijd mijn geconcentreerde douchegel mee op reis. Je kan met dit handige reisformaat net zoveel douches doen als een klassieke 400ml formule. Één druppel is voldoende voor een schuimende douche of bad. Je moet het zelf testen om te geloven.

Qua parfum: welke geur is voor jouw pure vakantie?

Als ik dan een echte klassieker moet kiezen dan ga ik voor Euphoria van Calvin Klein. Ik draag deze al jaar en dag en hou ervan om maar 1 geur te hebben die dan typerend voor mij is.

Meer zomerse beautyroutines