Daar is de zomer, daar is de zon! Net als je ‘goedgemutstheid’, garderobe, eetgewoontes en uitjes kan ook je beautyroutine een flinke metamorfose ondergaan. Feeling vroeg enkele bekende gezichten naar hun zomerse beautygeheimen.

Summer Switch-up met Véronique Leysen

Ben je ‘van de nineties’ dan ken je Véronique vooral als Roxanne uit Spring, Ketnet-wrapper én frontzangeres van de Ketnetband. Ben je into fashion? Dan heb je vast een trui uit haar cosy Maurice knitwear collectie. Of eerder een coffee lover? Dan ging je ongetwijfeld al ‘ns langs bij Maurice – dé koffiebar van’t stad. Hoe deze boss lady tussendoor haar eyeliner nog prima in vorm zet en haar huid gehydrateerd houdt? Dat vroegen we haar zelf.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is zomer! Naar welke dagcrème schakel je deze maanden over?

Clinique iD, een super fijn systeem waarbij je dagcrème met je serum wordt gemengd. Ik gebruik de Jelly (er zijn drie verschillende basissen voor elke huidtype) en het blauwe serum tegen oneffenheden en grote poriën. Ik gebruik ook al jaren Estée Lauder Night Repair voor ’s nachts, dat is mijn gouden middel! Het werkt écht en omdat het dieper in je huid dringt, voedt het je gezicht ook heel goed. Je voelt zo dat je huid het serum volledig opslorpt. Oh ja, en ik hou ook van slakkencrème ter afwisseling, 2 euro voor een potje.

Grijp je in de zomer naar een ander kleurenpalet qua make-up? Waar hou je van?

Ik hou wel van bruine tinten om een mooie schaduw te creëren en je ogen optisch groter te maken. Voor overdag wil ik niets te opvallend, ik heb graag dat mijn make-up mooi blendt als één geheel en niet enkel m’n oogschaduw in de kijker komt. In de zomer gebruik ik graag paarstinten die ik met m’n bruine tintjes meng, zo wordt het wat subtieler. Het accentueert m’n grijsblauwe ogen en vooral onder mijn wimpers heeft het een mooi effect. Het paars valt niet echt op, maar geeft wel dat tikje extra. Voor een avondje uit gebruik ik graag een gouden tint en een warm bruin potlood als eyeliner.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat doe je om je huid optimaal te beschermen tegen de zon?

Sunblock, always! Ik gebruik wel altijd een zelfbruinende crème voor mijn lichaam om me iets minder ‘milky’ te maken, want ik ben wel héél erg wit. En een hoed, ik krijg hoofdpijn van teveel zon. Ik ben echt een winterkind.

Wat is je ultieme tip voor een egaalbruine huid?

Zelfbruiner dus, maar met mate. Gewoon de witte filter eraf halen, is voldoende voor mij. Ik ben nooit écht bruin en je zal me dan ook nooit zien in korte rokjes of kleedjes. Maxi kleedjes zijn m’n ding!

Welk beautyproduct kan je absoluut niet missen tijdens de hete maanden?

Ik kan niet zonder een kleurtje op mijn lippen en gebruik graag een getinte lipbalm én een crème blush. Tip: je kan ook je lippenstift als blush gebruiken, gewoon met je vingers aanbrengen en je ziet er meteen gezonder uit!

Hoe ziet jouw reistoiletzak eruit?

Ik neem niet teveel foundation mee, die gebruik ik toch niet en die glijdt er gewoon af door de warmte van je huid. Als ik me onzeker voel, gebruik ik wel een beetje rond mijn mond. Ik blend ‘m dan goed uit en that’s it. Verder in m’n toiletzak: waterproof mascara, lippenstift en een crème blush.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Qua parfum: welke geur is voor jou pure vakantie?

Ik gebruik al jaren Tocca: Cleopatra.

Meer zomerbeauty