De lente in het land doet kriebelen. Om effectief de schaar in je lokken te laten zetten, zal je nog een tijdje geduld moeten hebben. Wat je in afwachting van je kappersafspraak wel al kan doen, is zelf creatief met je coupe aan de slag gaan. Deze tien zomerse kapsels creëer je thuis in een handomdraai.

10 x makkelijke kapsels om thuis te proberen

1. Messy curtain bangs

Wordt je frou een beetje te lang om ‘m nog langer recht over je voorhoofd te dragen. Maak van de nood dan een deugd om te laten uitgroeien tot curtain bangs. Goed voor een nonchalant sexy resultaat en heel erg trending op dit moment.

2. Half-updo dotje en bandana’s

Je wil eens wat anders dan haar dat altijd sluik of met een beach wave slagje naar beneden hangt? De bovenste helft van je haar een slordig dotje draaien is leuk. Ook een leuke bandana met een zomerse print in je haar binden zorgt meteen voor een fijn en zomers effect.

3. Ingevlochten paardenstaart

Ook super gemakkelijk en heel erg trending onder vrouwen met lang tot halflang haar: een ingevlochten paardenstaart. Trek je haar eerst vrij strak naar achteren in een hoge staart en weef het haar in die staart vervolgens tot een simpele vlecht. Werk je casual chique office look af met een paar gouden accessoires én een girlboss zonnebril natuurlijk.

4. Octopus bun met vlechtjes

Echt geen zin om veel tijd in je coupe te steken? Neem je haar dan heel snel samen en draai het in een slordig dotje bovenop je hoofd. De enige regel hier: hoe gekker de vorm van je bun en hoe nonchalanter je haar samengedraaid lijkt, hoe beter. Tip: neem ergens vooraan je haar twee lokken waarvan twee kleine vlechtjes maakt. Neem die vervolgens mee in je bun. Goed voor een extra edgy effect, kijk maar naar de bun van actrice Zendaya.

5. Ingevlochten: zijden sjaaltje

Wat je kopvlecht altijd meteen een extra nonchalant-chique toets meegeeft? Er een zijden sjaaltje doorheen vlechten. Stuks met een bohemian of paisley print zijn in.

6. California edge

Ook een simpele hoge staart is – al dank niet met dank aan corona en de gesloten kapperszaken – weer helemaal in. Trek je haar strak naar achter, maar zorg er desalniettemin voor dat het niet te chique en afgelijnd overkomt. Een beetje ‘pluis’ en wanorde is hier helemaal oké.

7. Twinning is winning

Wat er beter is dan één kopvlecht? Twee exemplaren natuurlijk. Terwijl twee gewone vlechtjes al snel een beetje kinderlijk overkomen, hebben kopvlechtstaarten een urban stoere bijklank. Zeker als je ze afwerkt met een paar nineties-getinte hoop earrings.

8. Opgedraaid

Ook je half-updo elegant in een soort van rolmops-dot draaien is hot. Voeg er eventueel een luxueuze speld of een stijlvolle clip in goud of koper aan toe voor een extra stijlvol effect.

9. Nonchalante visgraatvlecht

Gezegend met krullen of golvend haar. Dan is een bohemian look met een beetje vlechtwerk voor jou erg makkelijk. Neem de voorste stroken van je haar en begin met twee gewone vlechten. Neem beide stroken achteraan je hoofd samen en bind er een elastiekje omheen. Omzwachtel dat met een strookje haar zodat het niet langer zichtbaar is. Vlecht de rest van het samengebonden strookje haar in visgraat.

10. Ingebonden knotjes

Deze lage boho-updo ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is het absoluut niet. Verdeel je (niet te lange) haar in drie stukken en bind samen met een miniem elastiekje. Maak van alle drie de staartjes vlechtjes. Trek een beetje aan het haar zodat de vlechten pluizig en nonchalant worden. Steek ze dan met vast met een paar bobby pins zodat ze er als knotjes uit gaan zien. Niet geheel duidelijk? Malibu hairstyles doet het je gewoon voor.

Meer lezen over kapsels en beauty: