Home Beauty Tegen deze 7 kwaaltjes helpt Aloë vera écht

Tegen deze 7 kwaaltjes helpt Aloë vera écht

Tegen deze 7 kwaaltjes helpt Aloë vera écht

Aloë vera wordt door haar helende werking al jarenlang gebruikt als wondermiddeltje. Ontdek de kracht van het plantje en maak komaf met deze 7 lichamelijke en mentale kwaaltjes.

1. Huidproblemen

Aloë vera ontsmet huidwondjes en verzacht ontstekingen. De plant bevordert bovendien de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgt voor de afbraak van oude. Voor hardnekkige huidirritaties als acne zijn de deugddoende stoffen jammer genoeg geen oplossing.

2. Brandwonden 

Aloëgel kalmeert brandwonden en een door de zon geïriteerde huid. De frisse gloed verzacht in een mum van tijd de branderige pijn.

3. Haaruitval

Shampoos en haarmaskers op basis van Aloë vera werken tegen haaruitval en roos. Het proberen zeker waard, maar op een instant volle haardos hoef je niet te hopen…

4. Kleine wondjes

Verse aloïne werkt tegen kleine wondjes. Het sap van Aloë vera bevordert de wondheling en voorkomt littekenvorming.

5. Insectenbeten 

Aloëgel helpt tegen muggen- of andere insectenbeten. De gel verzacht de vervelende en intense jeuk meteen.

6. Darmflora

Het sap van de plant, of de aloïne, wordt gebruikt als laxeermiddel. Let wel op met de krachtige stoffen die in aloïne zitten want bij verkeerd gebruik kunnen deze de normale darmwerking verstoren. Bij constipatie kan ook de mildere aloëgel gebruikt worden.

7. Rimpels 

Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een reinigingstonic op basis van Aloë vera. De antibacteriële eigenschappen kalmeren de huid, verminderen roodheid en zijn bovendien goed tegen rimpels

 

Meer beautytips:

4 tips tegen wallen onder je ogen

Droog je gelakte nagels in 2 minuten met dit wondermiddeltje

Wat werkt nu écht tegen cellulite?