De kappers zijn terug open (oef!) en voor de minderheid zonder afspraak, hebben wij enkele tips. Bij onderstaande adresjes pronkt er sinds kort een Style & Colour Trophy van L’Oréal Professionnel op de toonbank.

Quarantaineweetjes

Nét voor de kappers terug opengingen, peilde L’Oréal Professionnel op social media naar de wensen van zowel mannen als vrouwen. Dit leerde ons dat:

  • 80% resoluut verandering wilde terwijl 20% best tevreden was met zijn/haar nieuwe, natuurlijke look.
  • zo’n 60% een afspraak wilde voor een kleuring. Gevolgd door een knipbeurt (50%) en een haarverzorging (37%).
  • de voorbije maanden zo’n 35% op familie en vrienden vertrouwde om hun lokken te laten kleuren of knippen. Amper 10% waagde zich er zélf aan en de grote meerderheid heeft de tijd zijn gang laten gaan.

De beste salons van België

Sinds 1954 reikt L’Oréal Professionnel elk jaar een Style & Colour Trophy uit en voor de 66ste editie werden de winnaars bekendgemaakt op zondag 7 februari 2021. Deze knip- en kleurtalenten gingen met een trofee aan de haal:

1. Beste kapster van België en Luxemburg

De prijs van beste kapper/kapster van België en Luxemburg ging naar Hélène Karaman (25 jaar). Ze is kleurspecialiste in Salon Michael Simeon in Sint-Lambrechts-Woluwe.

“Deze wedstrijd is een ideaal middel om nieuwe uitdagingen aan te gaan en mezelf te overstijgen,” aldus Karaman. “De French Touch is een moeilijke techniek die veel vaardigheid vereist om een geraffineerd en subtiel resultaat en een zeer natuurlijke kleur te verkrijgen. Het is een look waar steeds meer vraag naar is. Voor de sluiting van het salon deed ik minstens één French Touch per dag. Ik ben trots op deze prijs en dankzij de Style & Colour Trophy heb ik toch mijn passie in volle coronacrisis kunnen beleven. Dat motiveert me nog meer om mijn klanten nu terug te verwelkomen.”

Wat betekent deze prijs voor jou?

Hélène: “Deze prijs is een groot cadeau! Ik ben immens trots om ons land te mogen representeren tijdens de grote finale in Parijs.”

Wat is volgens jou de grootste trend voor 2021?

“Ik denk dat een natuurlijke look volledig terugkeert. Warme kleuren komen weer in maar ook koele kastanjebruine tinten en een ombré, gemakkelijk voor brunettes die een subtiele uitgroei willen verbergen.”

Hoe heb jij je moeten organiseren tijdens Corona?

“Aangezien we al sinds 1 november gesloten zijn, hadden we niet veel anders aan de hand en konden we alle tijd nemen om nieuwe technieken te oefenen en uit te proberen. Wij hebben ons hiernaast proberen te houden aan de strenge regels die door het L’Oréal team waren opgesteld om de gezondheidsmaatregelen tijdens de wedstrijd maximaal te respecteren.”

Wie zou je graag in je kappersstoel ontvangen?

“Ik hou van Emily Ratajkowski‘s haar en natuurlijke schoonheid, en daarom zou ik ervan dromen om haar eens in mijn stoel te hebben.”

Wat heeft je winnende look geïnspireerd?

“Voor mij is ‘le french’ de definitie van de klassevolle, stylish, glamoureuze maar nonchalante vrouw. Dit was de inspiratiebron voor de look die ik voor de wedstrijd besloot te creëren. Eigenlijk de kunst van een moeiteloos chique look.”

Wat zijn je favoriete producten om te gebruiken tijdens het stylen?

“Mijn to-go producten zijn de L’Oréal Professionnel thermo-actieve texturiserende spray, de L’Oréal Professionnel Tecni Art Ring Light spray en de L’Incroyable Blowdry van Kérastase.”

Salon Michael Simeon – Avenue Georges Henri 202, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel).

De coupe waarmee Hélène Karaman de award voor ‘Beste kapper van België en Luxemburg’ in de wacht sleepte.

2. Beste Cut & Style

Monalysa Bianco (38 jaar) kaapte de Cut & Style Trophy weg. Monalysa zit al sinds haar twaalfde in het vak dat voor haar een echte passie is. Ambitieus en vastberaden werkt ze in haar salon Star Cut in Charleroi.

Star Cut – Rue de l’Ange 74, 6001 Charleroi.

Monalysa Bianco uit Charleroi won met dit kapsel de Cut & Style Trophy.

3. Beste French Colour

De French Colour Award ging naar Karine Uvijn (54 jaar) uit Tielt. Karine is gek op het ontdekken van nieuwe technieken en nieuwe producten. Ze is uren zoet met het uitproberen van alles wat ze gevonden heeft. In haar eigen kapsalon Hair & More voelt iedereen zich een VIP.

Hair & More – Stationstraat 23, 8700 Tielt.

Karine Uvijn uit Tielt won met deze look de French Colour Award.

Bovenstaande winnaars werden gekozen uit een 100-tal Belgische en Luxemburgse kappers. Na afloop van drie proeven werden de drie prijzen uitgereikt door een jury samengesteld uit Frederic Van Espen (hofkapper), Yentl Keupens (blogster), David Thirion (uitgever van het magazine Tribute), Berni Ottjes (directeur haarcreaties van L’Oréal Professionnel) en Laetitia Guenaou (gerenommeerd kapster-kunstenares).

Hélène Karaman zal de nationale eer verdedigen op de internationale finale in Parijs. Deze lente zullen de finalisten van verschillende landen er strijden om de titel ‘Beste Kapper van de Wereld’.

Zin in een nieuw kapsel?

Openingsbeeld: IMaxTree.