De herfst en winter zijn niet alleen seizoenen van vallende bladeren, lange wandelingen en gezellig cocoonen. Maar ook van statisch haar. Erg vervelend, daarom enkele tips.

 

6 x tips tegen statisch haar

1. Vermijd warmte

Warmte zorgt voor statisch haar. Probeer daarom föhn, stijl- en krultang te vermijden. Kan je niet zonder? Zet de temperatuur dan op een lagere stand en gebruik een product dat je haar beschermt tegen de  hitte.

2. Gebruik de juiste borstel

Van plastic of metaal word je haar sneller statisch. Kies dus een borstel van nylon of varkenshaar. Nog een tip. Spuit eerst haarlak in je haar vooraleer je er met de borstel doorgaat.

3. Hou je haar gezond

Gezond haar wordt minder snel statisch. Verzorg je haar daarom goed en zorg dat het gezond is. Hier vind je tips voor glad en zijdezacht haar.

4. De truc met de droogtrommeldoekjes

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook droogtrommeldoekjes kunnen hulp bieden. De doekjes dienen eigenlijk om ervoor te zorgen dat je kledij niet statisch wordt en lekker ruikt. Wrijf ze over je haren. Het werkt echt!

5. Vocht inbrengen

Vaak is het probleem dat je haar droog is. Gebruik daarom een conditioner en eventueel een druppeltje olie. Zorg ook dat je voldoende water drinkt.

6. Handcrème

Toch last van statisch haar? Gebruik handcrème. Doe een klein beetje in je handen en wrijf goed uit tot het bijna is ingetrokken. Dan breng je het aan op je haar. Weg statisch haar.

‘s Ochtends is je haar vaak het ergst. Dankzij deze tips sta je altijd op met mooi haar.

 

Lees ook: