De modeweken zijn voorbij, tijd voor een round-upje dus. Hoewel ons oog in de eerste plaats naar de kleren ging – dit handtasje werd geregeld gespot – kunnen we nu ook heel wat beautytrends voorspellen voor de komende maanden. Neem bijvoorbeeld de kapsels, we zagen heel wat mooie bruintinten de revue passeren waarmee jij asap naar de kapper wil.

9 kapseltrends voor bruin haar

Naast verschillende nieuwe kleuren blond, zijn er ook voor brunettes heel wat nieuwe haartrends. Zo zagen we een roodbruine gloed bij Philosophy di Lorenzo Serafin, een donkere wetlook bij Balmain en een asbruin kleurtje bij Hermès.

1. Asbruin

Asblond is al langer een hit maar die “doffe” grijzige tint is er nu ook voor brunettes. Een mooi voorbeeld vond je op de catwalk van Hermès, waar dit model een grijze gloed kreeg over haar kastanjebruin haar.

2. Heel donker

Bruin, bruiner, bruinst. Haarstylisten toonden tijdens de Lente/Zomer 2019 shows dat donker (bijna zwart) écht wel kan. Kijk naar Bella Hadid tijdens de Missoni-show, en je weet wat we bedoelen.

3. Baby bangs

Na de curtain bangs (nog steeds helemaal hip) heb je voor de échte durvers nu ook baby bangs. De micro-pony maakt een comeback en is gezien bij onder andere Prada en Miu Miu.

4. Roodbruin

De rijke donkerbruine kleur met rode, aubergine highlights is hier en blijft. Al even geleden gezien bij Selena Gomez, Olivia Munn en Sarah Hyland, en nu ook op de catwalk bij Philosophy Di Lorenzo Serafini.

5. Slick hair

Balmain zet de wetlook dan weer terug op de kaart. ALLE modellen van hun Lente/Zomer 2019 show verschenen op de catwalk met slick hair. Kam je haren achter je oren en leg je lokken in een lijnrechte zijscheiding.

6. Top knot

De top knot is er niet enkel eentje voor bruin haar, maar wél een van de grootste kapsel dit najaar. Fendi stuurde op zijn Lente/Zomer 2019 show alle modellen, waaronder Kendall Jenner, de catwalk op met een nonchalant hoog dotje.

7. Natural hair

Een natuurlijke hairdo’s is in, kijk maar naar deze prachtige krullen van de Nederlandse Imaan Hammam op de catwalk van Versace.

8. Lowlights

Chanel bouwde voor haar zomershow een Caribisch strand na en beach babe Luna Bijlen werd door gespot met caramelkleurige lowlights. Deze honingkleurige bruintint is de warmere variant van de zomerse highlights en dus de perfecte shade voor het seizoen.

9. Chocoladebruin

Heb je het toch liever donker, dan is chocoladebruin ook een optie. Denk: de kleur van pure chocolade. Maak je look compleet door de schaar erin te zetten en kies dan meteen voor een rechte bob met zijscheiding, gezien bij Hermès.

Meer kapseladvies