Home Beauty Vermijd deze fouten onder de douche

Vermijd deze fouten onder de douche

Vermijd deze fouten onder de douche

Een ontspannende douche is de beste remedie na een stresserende werkdag. Behalve als je weet dat die routine je haar en huid ook kan schaden. Vermijd daarom in de toekomst deze frequente douchefouten.

1. Je neemt te lange en hete douchebeurten

Te lange en hete douchebeurten kunnen je huid flink schaden. Door lang onder heet water te staan, spoel je namelijk al je natuurlijke oliën weg. Dat maakt je huid droog en vatbaar voor irritaties en eczeem. Trouwens, dit wist je vast nog niet over droge huid.

 

2. Je gebruikt te veel haarproducten

Surfacanten – een stof die in chemische doucheproducten zit – trekken water en olie aan en slorpen daardoor ook de natuurlijke oliën uit je haar en hoofdhuid. Daardoor wordt je huid en haar droog en futloos en vatbaar voor irritaties. Gebruik daarom een zo klein mogelijke hoeveelheid douchegel of een 100% natuurlijke zeep.

 

3. Je spoelt je niet goed genoeg af

Spoel jezelf voordat je vanonder de douche stapt grondig af. Agressieve resten zeep en schuim wegvagen met je handdoek heeft namelijk een nefast effect op je huid, met droge en geïrriteerd huidplekken tot gevolg.

 

4. Je brengt gezichtsreinigers of –maskers aan ná het dounchen

Ook onder de douche is timing van essentieel belang. Cleansers en maskers breng je aan voor het douchen en spoel je tijdens het wassen weer af. Hydraterende crèmes, dag- en nachtcrèmes en tonics breng je wel aan na het douchen. Beperk je daarmee bovendien niet tot gezichtscrèmes, maar verzorg ook je handen met een goede handcrème. 

 

5. Je schrobt te hard met de handdoek

Hoe jij je afdroogt is net zo belangrijk als je doucheroutine zelf. Wie haar huid zo goed mogelijk wil beschermen, maakt liever geen vegende of schrobbende bewegingen, maar dept de huid langzaam af.

 

Lees ook:

Dit wist je nog niet over droge huid

6 x de beste handverzorging