Home Beauty Deze verzorgingsproducten deel je beter niet

Deze verzorgingsproducten deel je beter niet

Deze verzorgingsproducten deel je beter niet

We doen het bijna allemaal wel eens, een beauty-product lenen van onze moeder, vriendin of wie weet zelfs onze partner. Maar deze producten gebruik je best enkel zelf.

Beauty-producten bevatten heel wat bacteriën. Lees hieronder welke producten je zeker niet mag delen met iemand anders.

1. Je tandenborstel

Het klinkt heel erg vies, maar blijkbaar zijn er toch heel wat mensen die (in een noodgeval) hun tandenborstel uitlenen. Zelfs de tandenborstel van je partner, waarmee je regelmatig speeksel uitwisselt, gebruik je best niet. We moeten je niet uitleggen dat er heel wat bacteriën op leven. Maar wist je zelfs dat de bacteriën van anderen je gaatjes kunnen bezorgen? In het vervolg altijd, iedereen zijn eigen tandenborstel dus.

2. Producten uit een potje

Dagcrèmes, lippenbalsem of oogschaduwcrème… De producten die je met je vinger uit het potje haalt, en daarna op jezelf aanbrengt, deel je best niet. Een oplossing: gebruik altijd een spateltje voor je dagcrème, op die manier kun je er wel gezamenlijk gebruik van maken.

3. Borstels voor make-up

Ook je borstels die je gebruikt om je make-up aan te brengen, zijn enkel en alleen voor jou. Bacteriën worden doorgegeven en de kans op puistjes is groter. Om dezelfde reden kun je beter ook poeder niet delen. Bovendien is het nuttig om je borstel en poeder regelmatig in te spuiten met een antibacteriële spray. Zijn je borstels aan een schoonmaakbeurt toe? Hier lees je hoe je dat doet.

4. Je pincet

Een gezamenlijke pincet lijkt misschien onschuldig, toch koop je beter je eigen exemplaar. Het kan namelijk bacteriële infecties veroorzaken. Wanneer er een heel klein beetje bloed vrijkomt bij het uittrekken van een haartje, kan het je pincet besmetten, waardoor iemand anders infecties kan krijgen bij gebruik. Niet doen dus.

5. Mascara

Je ogen zijn erg gevoelig. Wist je dat je oogleden en wimpers vol bacteriën zitten? Door mascara te gebruiken komen die in het borsteltje terecht. En omdat mascara zo vochtig is, is het de ideale plek voor virussen die oogontstekingen of zelfs herpes of hoornvliesontstekingen kunnen veroorzaken. Leen je mascara niet uit en vervang je exemplaar om de 3 maanden. Ook testers in de parfumerie laat je beter voor wat ze zijn. Hetzelfde geldt voor vloeibare eyeliner en oogschaduw die je met je vingers aanbrengt.

6. Alles voor op je lippen

Lipgloss, lippenbalsem of lippenstift… Alles wat je op je lippen smeert, hou je best voor jezelf. Deze producten zijn vochtig, en daarom zijn bacteriën er dol op. Regelmatig vervangen is dus de boodschap.

Meer tips over beauty & gezondheid: